De D1 uit tegen HBC

Zaterdag 25 november moest de D1 naar Heemskerk om tegen HBC te spelen.

Helaas zonder Ronja.  maar toch weer met 9 spelers.

Soolan was de aanvoerder en samen met Amadou, Kathelijne en Yuziana begon hij in de aanval. De verdediging bestond uit Tim, Luc, Vera en Puck. Leanne was de eerste wissel.

In het eerste kwart weinig doelpunten. Wel was de D1 wat sterker en kreeg ook wel kansen. Schoten van Yuziana en Amadou leverde geen doelpunten op, maar door het goede afvangen van Soolan konden we toch wel lang blijven aanvallen. Uiteindelijk werd het door Yuziana toch 0-1.

In het tweede kwart kwam Leanne erin voor Yuziana. Deze aanval moest maar scoren. De eerste echte kans was voor Tim.

Het duurde vervolgend toch wel even voor er gescoord werd. De 0-2 kwam uiteindelijk van Vera en de 0-3 snel daarna door Luc. Vlak voor rust wist Vera nog de 0-4 te maken.

Na de rust mocht Kathelijne even uitrusten. Het werd toen nog even spannend. HBC wist heel snel 2x te scoren. 2-4 dus.

Het doelpunt van Amadou was dan ook een hele opluchting. Zo kwamen we op 2-5. De verdediging kreeg het nu ook beter onder controle. Maar er werd niet meer gescoord.

In het laatste kwart kwam Kathelijne erin voor Puck. HBC wist weer snel te scoren, maar spannend werd het niet meer. Tempo ging omlaag en Vera kwam op schot: 3-6, 3-7 en 3-8. Het laatste punt was voor Luc: 3-9.

Zaterdag 2 december is de D1 team van de week.