De Kangoeroe Klup

De Kangoeroe Klup is speciaal bedoeld voor kinderen van 3+ tot en met 6 jaar. Bij de kangoeroes leren kinderen met spelletjes en door oefeningen het korfbalspel.

Korfbal is een teamsport, dat betekent dat de kinderen trainen en spelen in groepjes. Zo kunnen kinderen dus gemakkelijk nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken. Daarnaast zorgt korfbal ervoor dat kinderen al vroeg samenspel en balgevoel ontwikkelen.

Trainingstijden

Ieder kind mag een aantal keer vrijblijvend deelnemen aan de Kangoeroe training bij Sporting West, voordat hij/zij besluit lid te worden.

  • Tijdens het veldseizoen: maart tot en met oktober
   De Sporting West Kangoeroes trainen dan op ons veld in het Westerpark
  • op vrijdag van 17.00-18.00 uur
  • Tijdens het zaalseizoen:oktober tot en met maart
   De Sporting West Kangoeroes trainen op vrijdag van 17:00 tot 18:00 uur in de Westerparkschool op het van Hogendorpplein.

   Ben je 4,5,6 of misschien al 7 jaar, dan mag je altijd een keer mee komen trainen om te kijken of je het leuk vind en neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee!

Meer weten?

Richard Weewer
Telefoon : 06-51 933 721

E-mail: r.weewer@chello.nl

Kangoeroe Klup – Historie

Zaterdag 11 januari 2013 was er een Kangoeroe uurtje in de van Hogendorpsporthal. De Kangoeroes van Sporting West en MIK hielden samen een training en speelde al een echt korfbal wedstrijdje.Kangoeroes zijn de jongste korfballertjes. Ze doen veel korfbalspelletjes en leren zo al wat korfbal is. Tijdens een Kangoeroe uurtje worden er spelletjes gedaan en spelen we al een kort wedstrijdje.

Hier zijn meer foto`s van het Kangoeroe uurtje.

Foto’s

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Kangoeroes van Sporting West 2013
 

Zaterdag 11 januari 2013, tijdens het Kangoeroe uurtje deden de kinderen van de Tondeldoos ook mee. De Tondeldoos is een naschools project in samenwerking met het stadsdeel West. Kleuters van de Westerparkschool kregen na schooltijd op hun eigen school korfbal training.

Na het Kangoeroe uurtje kregen 5 kinderen een echt korfbaldiploma van trainster Lisanne. Deze kinderen trainen nog 1 keer in de Tondeldoos en daarna mogen ze mee komen trainen met de Kangoeroes van Sporting West en worden ze zelf ook echte Korfbal Kangoeroes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Tondeldoos Kids van Sporting West