De D2 tegen Badhoevedorp

Zaterdag 10 juni moest de D2 de return spelen tegen Badhoevedorp. Een team met veel grotere spelers dan onze D2.

Waren we in de eerste wedstrijd nog erg onder de indruk bij het begin van de wedstrijd, daarna werd er goed hersteld.

Hoe zouden we vandaag starten?

Met aanvoerder Leanne als jongen, Amadou, Yuziana en Carmen in de aanval. In de verdediging stonden Luc, Vera, Soolan en Puck.

Elvis was de eerste wissel.

Scheidsrechter was Sacha, dus de kinderen moesten goed op hun voeten letten bij de middellijn.

Stonden we in de eerste wedstrijd binnen 10 minuten al 6-0 achter. Dit keer mochten wij beginnen en dat deden we dan ook. Een schot van Yuziana ging nog mis, maar in de rebound kreeg Carmen de bal en gooide hem er in. Al heel snel dus op 1-0.

Er werd goed gespeeld. Badhoevedorp kon amper aanvallen. Vera zat er steeds goed tussen en ook de aanval was zuinig met de bal.

Er werd helaas even niet meer gescoord en Badhoevedorp kwam beter in de wedstrijd. Ze wisten zelfs gelijk te maken in het eerste kwart.

Na het eerste kwart was er een korte drinkpauze. Het was al aardig warm geworden.

In het tweede kwart meer doelpunten.

We kwamen via Vera op 2-1. Het duurde even voor het volgende doelpunt en die was voor Badhoevedorp. Maar in de volgende aanval was het door Vera alweer 3-2. Pal voor rust helaas weer de gelijkmaker. Rust dus met 3-3. Er werd heel goed gespeeld door onze D2 en ze waren al super optimistisch over de uitslag.

Maar helaas liep het toch iets anders. Veel werd er niet gescoord.

Elvis had Carmen vervangen en Leanne was weer een meisje geworden.

In het 3e kwart zagen we veel kansen voor de D2. Zelfs een afgekeurd doelpunt. Maar het doelpunt van Badhoevedorp was wel geldig. In het laatste kwart zouden we dat toch nog wel kunnen goedmaken. Na een korte drinkpauze gingen we weer verder.

Ook nu weer veel kansen en een afgekeurd doelpunt van Puck. We konden vaak heel lang aanvallen. Puck is niet zo lang, maar ze had heel vaak de rebound na een schotpoging, zodat we weer verder konden. Maar ook nu weer 1 geldig doelpunt………… voor Badhoevedorp.

Helaas dus met 3-5 verloren.

Echt jammer als je zo goed hebt gespeeld, maar bij korfbal geldt natuurlijk nog steeds dat je wint met de meeste doelpunten en nog niet met de meeste kansen.