D1 uit bij Rohda

Zaterdag 16 maart was alweer de laatste zaalwedstrijd. Tegenstander was Rohda. Het team waartegen we aan het begin van het seizoen begonnen met een oefenwedstrijd op het veld.

Nu dus de derde ontmoeting, zouden we weer winnen?

De D1 moest het doen zonder Leanne, maar gelukkig waren er met 11 kinderen genoeg spelers.

Aanvoerder werd Nova.

We begonnen met Luc en Nova als heer, samen met Cato en Vera in de aanval. In de verdediging speelden Amadou, Kathelijne, Soolan en Yuziana.

Wissels waren Tim en de niet fitte Puck en Ronja.

Via Luc werd het 0-1 en Vera ging daar met 2 treffers overheen:0-3. Rohda wist in het eerste kwart ook nog te scoren, zodat het na 12,5 minuten 1-3 stond.

In het tweede kwart dus 3 wissels. Vera, Soolan en Yuziana mochten even pauzeren.

Tim, Puck en Ronja kwamen erin.

Het werd een stuk spannender. Wel veel kansen voor Kathelijne en Amadou. De 1-4 van Kathelijne was een soort bevrijding. Zeker toen Rohda ook weer wist te scoren. Voor rust gelukkig de 2-5 van Amadou. Wel met enig geluk, maar hij telde wel.

Na de rust weer de nodige wissels. In de aanval zagen we nu weer Nova, Luc, Vera en Puck. In de verdediging zagen we Tim, Soolan, Kathelijne en Yuziana.

Meer doelpunten dit keer. En het eerste punt van Nova; 2-6. Rohda weer 3-6 en Vera de 3-7. Rohda weer 4-7. Bleef dus spannend met een kleine voorsprong.

Puck wist 4-8 te scoren en Rohda weer met de 5-8.

Vera wist het gat weer naar 4 te brengen, maar met 2 doelpunten van Rohda was het weer spannend. Vlak voor de functie wissel de 7-10 van Luc.

Puck, Kathelijne en Tim gingen er nu uit voor Cato, Ronja en Amadou.

Minder doelpunten. Wel genoeg kansen. Rohda wist niet meer te scoren. Amadou met de 7-11 wel en ook weer een feestelijk doelpunt. Ronja wist haar eerste en ons 12e doelpunt te scoren. Eindstand dus 7-12.

We zijn nu klaar in de zaal met een 2e plaats. Roda Westzaan is ongeslagen kampioen geworden.