Oefenwedstrijd D1 bij en tegen Rohda

Dinsdag 5 september speelde de D1 bij Rohda een oefenwedstrijd tegen Rohda D1.

De zomer was nog niet voorbij. Het was nog aardig warm, ondanks dat de wedstrijd om 18.30 uur begon.

Het was de eerste wedstrijd van de D1 dit seizoen en sommige kinderen hadden door de late vakantie nog niet echt getraind.

De D1 begon met aanvoerder Puck als jongen in de verdediging. Samen met Leanne, Kathelijne en Amadou.

In de aanval zagen we Vera, Luc, Yuziana en Tim. Tim is nieuw in de D1 en komt over uit de E2.

Als reserve was er een debutant. Ronja mocht haar eerste wedstrijd spelen vandaag.

De D1 begon goed. Snel stonden we op 0-1 door Vera. Door het goede verdedigen gebeurde er daarna eigenlijk niet veel. Rohda kwam niet in hun aanvalsvak. Maar toen ze er waren was de eerste kans ook raak. Vera bracht daarna snel de stand op 1-2 en Luc voor de eerste onderbreking op 1-3.

In het tweede kwart ging Leanne naar de kant en mocht Ronja haar debuut maken in de aanval. Amadou was op schot. Zonder te trainen maar wel de 1-4. De D1 maakte het even spannend, want Rohda kwam terug tot 3-4. Maar Amadou wist via een goed schot vanaf de achterlijn en een kort kansje en 3-5 en 3-6 te maken. Dat werd de ruststand. Na de rust Ging Yuziana even naar de kant.

Vera bracht de stand op 3-7 en Leanne op 3-8. Rohda kwam nog terug tot 4-8. De warmte kreeg toch wel een grote invloed.

Er werd daardoor ook minder gescoord. In het laatste kwart een herhaling door Amadou. Maar nu aan de andere kant van het veld. Een schot vanaf de achterlijn die door de korf ging.

Eindstand dus 4-9.