Vriendenloterij en Sporting West Rookvrij

Hallo allemaal,

Vanuit het bestuur hebben we twee belangrijke mededelingen over de Vriendenloterij en Sporting West rookvrij.

Sporting West gaat een samenwerking aan met de Vriendenloterij. De Vriendenloterij steunt onder andere sportverenigingen door de helft van het bedrag van ieder verkocht lot dat is gekoppeld aan de desbetreffende vereniging over te maken aan deze vereniging. Dit houdt in dat per lot 6,87 euro wordt overgemaakt aan Sporting West. Er zijn 14 trekkingen per jaar, dus dat kan een mooi bedrag worden. Woensdag 22 mei houden wij tussen 18.30 en 21.30 uur een belactie om jullie te vragen mee te doen aan de Vriendeloterij. Naast dat Sporting West hiervan beter wordt, zijn er natuurlijk ook mooie (geld)prijzen te winnen, dus een echte win-win-situatie.Mocht je al meespelen met de Vriendenloterij, dan kun je je lot omzetten naar Sporting West, zodat wij ook de inkomsten krijgen. Binnen het bestuur hebben we besproken dat we waarschijnlijk (een deel van) het geld gaan gebruiken voor de reparatie van de lichtmasten. Neem de telefoon dus op en koop een lot!

Een tweede belangrijke mededeling is dat Sporting West is vanaf 30 mei 2019 rookvrij zal zijn. Sporting West is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 30 mei 2019 de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Sporting West iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Vanaf 30 mei 2019 (Palentoernooi) zijn wij rookvrij voor, tijdens en na de wedstrijden, maar ook tijdens (jeugd)activiteiten. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken (bijvoorbeeld aan de zijkant van het clubhuis, dus niet aan de kant van de serre maar de andere kant). De entree van het clubhuis en de kleedkamers en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Laten we er met z’n allen voor zorgen iedereen zit hieraan houdt. Spreek elkaar dus aan.

Lees meer www.sportingwest.com en op www.rookvrijegeneratie.nl/sport. We zullen je de komende tijd ook verder informeren. Voor vragen kan je terecht bij het bestuur.

Het bestuur van Sporting West

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie