In memoriam Bart Limburg

Afgelopen  zondag bereikte mij het bericht dat Bart Limburg op 71 jarige leeftijd is overleden.Bart sukkelde de laatste tijd erg met zijn gezondheid en is zondagochtend rustig ingeslapen.

Als ik aan Bart denk ik aan korfbal. Altijd op de club aanwezig en dat was niet zo verwonderlijk, want zijn vader en moeder waren echte Landlust mensen. Zijn vader was een van de medeoprichters van Landlust, dus eigenlijk had hij geen keuze. Zelf spelen, maar al snel ook actief als jeugdtrainer van onder andere mij. Ik herinner mij de vooral de gezelligheid van de uitwedstrijden, met zijn allen in de bus naar KVD of Waterland, met een gestreste Bart, want we waren niet de makkelijkste. Later speelde ik jaren samen met hem in het eerste van Landlust en nog later werd hij mijn trainer/coach.

Bart was een bevlogen man die alles onder controle wilde hebben. Daarom bekleedde hij binnen Landlust jaren lang diverse bestuurlijke functies. Hij was een penningmeester die op de penning was en later een voorzitter die voor iedereen klaar stond. Hij stond aan de basis van de fusie en werd van een Landlust man een Sporting West man. In deze eerste jaren zat hij nog in het bestuur, maar als snel zag hij in mij zijn opvolger met alle gevolgen van dien (zit nog steeds in het bestuur). In deze periode werd hij ook de rechterhand van Kees van Vliet bij de selectie. Dit deed hij met veel verve en hij was dan ook zeer geliefd bij een ieder.

Naast het korfbal had hij veel interesse in de sport binnen Amsterdam en hij werd dan ook vaak gezien bij amateurvoetbal en honkbal, naast dit werd hij ook bevangen door de wandelkoorts en heeft hij veelvuldig de Nijmeegse vierdaagse gelopen. Door de wandelvakanties kwam hij ook vaak in Limburg en dat beviel zo goed dat hij samen met Greet besloot daar naar toe te verhuizen. Hier organiseerde hij wandeltochten voor hotelgasten. Af en toe trok de grote stad hem en dan kwam hij steevast bij zijn cluppie langs (welke hij goed bleef volgen).

Bart werd voor al zijn verdiensten bij Landlust geëerd als ere voorzitter en bij Sporting West als lid van verdienste. In Bart verliezen we een groot clubmens.

Ik wens Greet, de kinderen, kleinkinderen en de rest van de familie veel sterkte met dit verlies.

Henne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord