Zaterdag 8 december

Zaterdag 8 december met dit keer de F1 en de D2.

 

Vandaag begonnen de effies al om 9 uur. Dit keer in “onze” eigen hal. De F1 is een combi team met Argus uit Weesp. Voor wie het nog niet weet: Alicia en Jip van Sporting West en Alyssa, Geoffrey en Isabelle van Argus. Vandaag hadden we als supersuperspeler Lasse erbij gevraagd. We zijn net gaan spelen en als extra hulp is een ervaren speler natuurlijk wel fijn als de tegenstander veel sterker is.

Maar dat viel vandaag wel mee. We begonnen met aanvoerder Alyssa, Alicia, Geoffrey en Jip. Superspeler was Isabelle. Het werd een hele leuke wedstrijd die lang spannend bleef. Wedstrijdbegeleider/scheidsrechter was Ruud,

We kwamen wel met 0-1 achter in het eerste kwart, maar Jip wist daarna ook snel te scoren. Na 10 minuten was het 1-1. In het tweede kwart kregen beide teams wel kansen, maar werd er eigenlijk ook heel goed verdedigd. De score stopte met 1 doelpunt voor KVA: 1-2 bij rust en dus nog geen super of supersuper speler nodig. Die stand bleef ook heel lang in het derde kwart. Pas in de laatste minuut wist KVA 2x te scoren. De super speler kwam daarom pas in het laatste kwart in het veld. We kregen toen best wel veel kansen en konden veel aanvallen, maar KVA wist nog 1x te scoren. Helaas verloren, maar het verschil was heel klein en de 1-5 geeft het verschil niet echt juist weer.

Woensdag gaan we weer trainen en hopelijk gaan de kansen tegen Blauw Wit er wel in en wordt het net zo`n spannende wedstrijd.

 

sw f1 thuis egen kva 181208 (1)

 

Na de F1 was het de beurt aan de D2.

Aya en Lotus zijn nog geblesseerd en ook Lotte was nog niet helemaal hersteld van haar polsblessure. Gelukkig kregen we hulp uit de D3 van Joanie. We begonnen met aanvoerder Farah, Aicha en de “jongens” Joanie en Janna. Scheidsrechter Ruud kon blijven staan voor zijn volgende wedstrijd. De wedstrijd begon met wat kansjes aan beide kanten. Lotte die als wissel begon werd al een beetje nerveus. Maar na 5 minuten spelen was het dan eindelijk raak: Farah met een afstandsschot. Toen ging het gelukkig wat makkelijker. We gingen ook steeds beter spelen. De 2-0 kwam van Janna en de 3-0 van Joanie. Ook Aicha wist in het eerste kwart te scoren, zodat alle spelers in het eerste kwart een doelpunt hadden gemaakt. Na de korte rust ging Farah eruit en kwam Lotte erin. Die had nog niet gescoord en dat deed ze toen ook maar gelijk en niet 1x maar gelijk maar 4x. Het laatste doelpunt voor ons was van Joanie. De ruststand werd 9-0 en bereikt met goed korfbal. Na de rust weer wat wissels. Lotte werd jongen en Aicha ging naar de kant. Bij Kleine sluis ook wat wissels. Het werd toen ook de meisjes tegen de jongens. Kleine Sluis had maar 1 meisje mee. We speelden in het derde kwart tegen 4 jongens. Of dat de reden was dat onze meiden nog wat extra gas gaven of dat het toeval was. Met heel goed korfbal werd er in het derde kwart liefst 8x gescoord. Of zou Farah extra energie hebben gekregen van de 10 minuten rust en de aanmoedigingen van zus Lotus? Misschien ook wel onderlinge competitie met Lotte? Farah wist 4x te scoren (10-0,11-0,14-0 en 15-0) Lotte 1x (13-0) Janna scoorde de 12-0 en Joanie wist de laatste 2 van dit kwart te maken. Na driekwart dus 17-0. In het vierde kwart ging het wat minder, maar nog goed genoeg voor 3 doelpunten: Farah 18-0 en Lotte de 19 en 20-0. Een ruime overwinning bereikt met soms ook wel heel goed korfbal. De trainingen op vrijdag samen met de D1 en de conditie training samen met de C1 op woensdag hebben dus resultaat en het is leuk om dingen terug te zien die we regelmatig oefenen.

sw d2 thuis tegen kleine sluis 181208 (1)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie