Het KidsAktief Westerparktoernooi 2018

Dinsdag 16 oktober was het Kidsaktief Westerparktoernooi 3 tegen 3 korfbal.

Kinderen van Kidsaktief en Sporting West speelden een variant op het bekende korfbalspel in een 3 tegen 3 variant. Deze variant wordt veel toegepast bij schoolkorfbal, als een school weinig korfen heeft. Er wordt namelijk gespeeld op 1 korf. Er zijn 2 partijen. Een aanvallende en een verdedigende partij. Niets nieuws eigenlijk, maar als de verdedigende partij de bal heeft onderschept beginnen ze vanaf een vast punt weer als aanvallende partij. Dat is wel nieuw.

Dit keer dus op ons veld in het Westerpark. Er deden 21 kinderen aan het toernooi mee. Als scheidsrechter zagen we Molly en twee debutanten. Dounia en Lotus waren de andere 2 Sporting West scheidsrechters.

Het toernooi werd een succes. De spelers konden terug kijken op leuke wedstrijden en na afloop kreeg iedereen een medaille.

Voor de jongste kinderen van KidsAktief waren er korfbal spelletjes. Onder leiding van Anthe, Janna en Aicha konden ze veel doelen en mikken. Ook hier veel lachende gezichten, dus ook wel een succes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie