zaterdag 27 januari

Zaterdag 27 januari met de F1 tegen Badhoevedorp ,E1 tegen OKV,de D1 Groen Geel ende D2 tegen EKVA.

De dag begon met de F1 en de E1.

De F1 moest tegen Badhoevedorp dat tegenwoordig ook Sporting heet. In Badhoevedorp was het een spannende wedstrijd die nipt werd verloren. Zonder Tess en Boris werd er begonnen door Jairo, Sam, Chiara en Lasse. Nicky was de eerste wissel. Dit keer vielen de meeste doelpunten aan de goede kant. Via een 5-2 ruststand werd er met 9-4 gewonnen. Ook de strafworpen werden gewonnen met 2-1.

sw f1 thuis tegen badhoevedorp 180127 (2)

Op het andere veld had de E1 het in het begin een stuk lastiger tegen OKV. Paul was er niet bij, maar werd goed vervangen door Julian. Het begon dus heel spannend. De E1 kwam snel met 0-1 achter, kwam 2-1 voor en het eerste kwart werd met 2-2 afgesloten. Via 3-2 en 3-3 werd de rust bereikt met een 4-3 voorsprong. Na de rust ging het een stuk beter. Vooral Fionnuir wist de korf goed te vinden met 5 doelpunten. De eindstand werd zelfs 13-4.

sw e1 tegen okv 180127 (1)

De D1 speelde na de E1 tegen Groen Geel. Met versterking van Lotte, maar zonder Dounia begon de D1 heel goed aan de wedstrijd. Na een kwart stond het al 3-0. Maar toen zakte het toch wat in en wist Groen Geel zelfs met rust weer gelijk te staan:4-4. Na de rust ging de D1 weer vol goede moed verder en kwam weer op voorsprong. Het bleef heel spannend, want Groen Geel wist goed bij te blijven wat score betreft. Lotte kwam er in het laatste kwart nog in voor Chaim. Met veel strijd bleef de D1 voor en wonnen ze met 8-7. Na de wedstrijd mochten Pieter, Sylvie, Luka en Michelle nog op de fiets naar Sporthal de Pijp om daar in te vallen bij de C2.

sw d1 tegen groen geel 180127 (1)

Tot slot de D2. Die moesten tegen EKVA spelen. Dit keer was Lotte de aanvoerder. Ze begon samen met Farah, Luna en Ella in de aanval. In de verdediging stonden Lotus,Janna,Aya en Amy. Wissel was Joanie. Via Luna kwam de D2 op voorsprong. EKVA kwam weer gelijk, maar na een goed genomen stafworp wist Farah er in het eerste kwart 2-1 van te maken. In het tweede kwart wist EKVA 1x te scoren. De rust werd 2-2. De eerst helft speelde de D2 een goede wedstrijd. Na de rust kwam Joanie er in voor Janna. Er werd gestreden voor elke bal, maar het werd wel wat slordiger en EKVA kreeg wat meer kansen. Uiteindelijk kwamen ze ook met 2-3 voor, maar Luna wist haar tweede en ons derde punt te scoren. Het derde kwart werd met 3-3 afgesloten. Lotte ging er nog uit voor Janna. Acht minuten voor tijd stond het nog 3-3, maar toen wist EKVA in 4 minuten liefst 5x te scoren. Die 3-8 werd ook de eindstand. Heel jammer. Vooral de eerste helft speelden we best wel goed.