Zaterdag 7 november, zomaar wat jeugdwedstrijden.

Zaterdag 7 november was er een druk programma in de zaal. De dag begon met de F1 en de E2.
Voor de F1 was het de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tijdens het veldseizoen speelde de F1 geen competitie. De wedstrijd tegen Furore begon met aanvoerder Paul, Sylvie, Joannie en debutant in de F1 Olivier. We kwamen met 0-1 achter ,maar 2 doelpunten van Olivier brachten ons weer op voorsprong. Na 10 minuten was er een time out. Na de time out werd er druk gewisseld en gingen we verder met Sylvie, Luna, Lasse en opnieuw een Debutant: Janna speelde voor het eerst een wedstrijd. We liepen uit via doelpunten van Sylvie en Luna naar 4-1 en Furore mocht een superspeler inbrengen. Voor de rust had dat nog geen resultaat, hoewel de Effies ook niet wisten te scoren. Na de rust weer een ander team. Dit keer met Paul, Luna, Joannie en Janna. Furore begon beter aan de tweede helft. De superspeler wist nu wel zelf te scoren en mocht er als dank weer snel uit. Furore kwam zelfs terug tot 4-3. Het werd nog spannend. Het laatste kwart sloten we af met Paul, Olivier, Janna en Joannie. Met doelpunten van Janna en Olivier wisten we toch met 8-5 te winnen.

f1 tegen furore 151107 (1)

Gelijk met de F1 speelde de E2 tegen Groen Geel. De E2 speelde met aanvoerder Mos, Sam, Pieter, Luka en Dounia, Ze hadden het best moeilijk tegen de gasten uit Wormer, die net even wat beter wisten te mikken. Onze E2 wist er 3 te maken en Groen Geel 7. Hoewel het resultaat iets anders zegt was het toch een leuke wedstrijd, waarin er goed werd gespeeld door de E2.

e2 tegen groen geel 151107 (1)

Na de F1 en E2 was de E1 aan de beurt. De E1 moest tegen ZKV. De E1 is een nieuw team tov het veld. Voor de coaches Lisse en Vitoria was het hun competitie debuut als coach. De E1 bestond dit keer uit de “routiniers” Luz en Jelle. Sylvie uit de F1 heeft ook al wat competitie ervaring in de E1 en mocht dit keer wissel zijn. Voor Twan, Jana en Chaim was het hun competitie debuut. Zij zijn pas begonnen met korfbal. Er werd goed gespeeld, maar je kon goed zien dat de tegenstander net even wat meer ervaring had. Ze wisten er steeds goed uit te komen en ze maakten wat makkelijker een doelpunt. De eerste wedstrijd werd dan ook verloren.

e1 tegen zkv 151107 (1)

Na de E1, was de D1 aan de beurt. Ze moesten tegen OKV spelen. Als veldkampioen mochten ze een klasse hoger gaan spelen en dat valt nog niet mee. De D1 had wel een bliksemstart. Nog voor de camera aan stond was het al 1-0. Voor wie dat doelpunt wil zien, helaas ik was te laat. Er werd hard gewerkt door de spelers van de D1. Dat kost natuurlijke de nodige kracht en dan mis je toch net de kansjes die je op het veld wel wist te maken. De bal wordt steeds zwaarder en dan is zo`n paal bij een strafworp toch wel hoog. Aan het eind werd het steeds moeilijker en liep OKV toch wel flink uit. De wedstrijd is overigens nog terug te zien.

sw  d1 tegen okv 07112015 1e helft

sw d1 tegen okv 07112015 2e helft

Na de D1 speelde de C1 tegen AW DTV. Een spannende wedstrijd, vooral aan het einde. De C1 had ongeveer de hele wedstrijd voorgestaan. Ze stonden zelfs op 5-2. Het werd 5-3 en de overwinning leek toch wel binnen. De coach van AW leek er als enige nog vertrouwen in te hebben. Bij een blessure vlak voor tijd riep hij nog dat de tijd stil gezet moest worden en toen er nog 1 minuut op het score bord stond riep hij nog dat het meer dan een minuut was. Helaas kreeg hij gelijk. In de laatste minuut wist zijn team nog 2 keer te scoren en werd het dus 5-5 als eindstand.

sw c1 tegen awdtv 07112015 1e helft

sw c1 tegen awdtv 07112015 2e helft

Na de C1 vertrok de D2. Ze moesten om 15.45 uur spelen in de Oostenburgerhal tegen Swift. Een aantal kinderen ging rechtstreeks, de andere verzamelde bij lijn 10 en gingen met een combino. Lisa was er gelukkig ook weer bij. Ze was het hele seizoen geblesseerd geweest en mocht nu een halve wedstrijd spelen om weer in te komen. Johann was ook mee en hij mocht na zijn blessure ook maar een helft spelen. De D2 begon met Johann, Julius, Niamh en Zohara in de aanval. De verdediging bestond uit Britt, Demia, Tomasa en Sacha.
De wedstrijd leek wel een soort jongens tegen de meisjes. De D2 had 2 jongens, Swift had maar 1 meisje. Extra motivatie voor onze meiden? De eerste 10 minuten waren zwaar. De verdediging had het moeilijk met de bal uitspelen. Hij kwam maar moeilijk in het aanvalsvak en was eigenlijk nog sneller terug. Er werd overigens wel goed verdedigd. Swift kreeg geen kans en wist dan ook niet te scoren. Na de functie wissel had Swift dan pas zijn eerste goede aanval en wist de 1-0 te scoren. De D2 ging echter steeds beter spelen. Na de rust kwam Lisa er dus in voor Johann en Lesedi voor Sacha. De D2 kreeg nu ook kansen en zeker in het laatste kwart werd er eigenlijk heel goed gespeeld. Veel goede aanvallen en kansen, maar helaas geen doelpunt. Swift viel nog amper aan, maar helaas wisten ze toch een keer te scoren. Het laatste doelpunt was voor onze D2. Een 2-1 nederlaag, maar wel heel goed gespeeld. Dit smaakt naar meer