Voor mij als inval coach toch weer een leuke ervaring. Bij Sporting West houd ik me eigenlijk vooral bezig met Kangoeroes,Effies en Eeetjes.

Toen ik net bij Sporting West kwam waren Michelle en Luka de eerste nieuwe Kangoeroes. Later kwamen daar nog effies bij, zoals Luz,Jelle, Pieter, Mos, Sylvie. En vanaf de E ook nog Chaim. Deze kinderen zitten nu in de B1.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ze mochten dus aantreden in Nieuw Vennep tegen KIOS.

We begonnen met de niet helemaal fitte Jelle als eerste wissel. Mos, Leander, Luka en Sylvie waren de eerste aanval. Aanvoerder Pieter mocht als dame in de verdediging starten met Michelle, Caspian en Chaim.

De eerste aanval was voor KIOS en die duurde best lang. Er werd goed verdedigd. KIOS kreeg geen kans. Ze wisten wel in bal bezit te blijven, zonder doelpoging. Uiteindelijk toch balbezit en een aanval van de B1. Wij deden wel een doelpoging, maar helaas en dus balverlies en weer verdedigen. Dit herhaalde zich een aantal maal. Wij probeerden te scoren, KIOS bleef lang aanvallen, zonder een kans te krijgen. Pas na 10 minuten viel het eerste doelpunt. De 0-1 werd gescoord door Mos. KIOS kwam toen snel weer gelijk. De 1-2 kwam van Chaim en beide ploegen gingen nu meer schieten en ook beter. KIOS kwam via afstandsschoten zelfs op een 3-2 voorsprong. Mos maakte nog gelijk:3-3. KIOS liep via afstandsschoten voor de rust uit naar 5-3. Dat werd de ruststand.

Na de rust mocht de ook niet helemaal fitte Chaim naar de kant en kwam Jelle erin. Via 2 doelpunten van Luka kwam de B1 weer gelijk:5-5. KIOS wist daarna weer te scoren, maar het werd door Michelle snel weer 6-6. In de 2e helft was Luka goed op schot, want ze wist ook de 6-7 te scoren. KIOS leek toen weer gelijk te komen, maar de bal draaide weer vreemd uit de korf. Een beetje geluk, want daarna wist Mos de 6-8 te maken. Nog 3 minuten. Het werd weer spannend, want….het werd 7-8. Maar daar bleef het gelukkig bij.

Een leuke wedstrijd. Beide teams deden erg hun best, maar ook op een sportieve manier. In de eerste helft had de scheidstrechter niet echt veel te doen en ook in de 2e helft had hij het niet echt druk.