Start zaalcompetitie verschoven naar 30 Januari 2021

Beste lezer,

In de gister gehouden persconferentie van het kabinet is aangegeven dat we voorlopig nog niet kunnen rekenen op versoepelingen van het huidige beleid. Gevolg is dat we daarmee op de routekaart ook weer een stapje verder springen. We gaan nu uit van een start op z’n vroegst op 30 januari. Dat heeft tot gevolg dat voor de wedstrijdteams en de breedtesportteams de zaalcompetitie veranderd van een hele naar een halve competitie

Voor het breedtekorfbal is de insteek om eventuele uitwijk zo beperkt mogelijk te houden, maar e.e.a. is wel afhankelijk van beschikbaarheid van zaalaccommodaties. Idealiter zouden we dus bijvoorbeeld alleen 3 april nodig hebben als het al niet past binnen de reguliere planning. Het laatste weekend om nog te starten met de zaalcompetitie is zoals terug te lezen in de routekaart het weekend van 6 februari.

Voor de wedstrijdkorfballers op het veld worden de laatste twee wedstrijden van de eerste ronde verschoven naar 1 en 8 mei. De breedtesport volgt op het veld het reguliere schema

De vrijwilligers die de zaalaccommodaties inhuren kunnen dus de voor de competitie geserveerde uren tot en met 29 januari annuleren.

Korfbal League

Enige uitzondering is de Korfbal League. Het kabinet heeft gisteravond via de website kenbaar gemaakt dat de topcompetities in diverse sporten onder strikte voorwaarden mogen starten vanaf 17 december. Hierbij is wel voorwaardelijk dat de eerste en tweede kamer hiermee instemmen. De uitwerking van deze voorwaarden is op dit moment in volle gang samen met de Korfbal League verenigingen.

Remco Winter

Competitieleider

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie