Bestuursmededelingen 10-08-2020

Zoals je hebt gemerkt, hebben we de afgelopen maanden geen clubbladen meer uitgegeven. Belangrijk nieuws werd verspreid via een nieuwsbrief. Deze lijn trekken we dit seizoen door. Er zullen dus geen clubbladen meer verschijnen, enkel nog nieuwsbrieven. Buiten de nieuwsbrieven blijft natuurlijk de website gewoon in de lucht, waar je oa het programma en het scheidsrechtersschema op terug kunt vinden. Ook de social media blijft actief.

Na een overweldigend mooi afscheid afgelopen zondag, is de selectie deze week weer van start gegaan. Een hartelijk welkom aan onze nieuwe hoofdtrainer Aad Witteman en aan de nieuwe selectieleden, veel succes en plezier binnen onze vereniging! Ik wens onze hele selectie een heel mooi, sportief en hopelijk kampioenschapsrijk seizoen toe!

Nu de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer is begonnen en Corona nog steeds niet het land / de wereld uit is, wil ik nogmaals aandacht vragen voor ons Coronaprotocol dat op onze website te vinden is via deze link. Ik snap dat iedereen (inclusief mezelf) inmiddels aardig ‘Corona-moe’ begint te raken, maar dankzij deze regels kunnen én mogen wij ons geliefde spelletje nog beoefenen!

Lees het protocol dus goed door voordat je naar het veld komt, dan weet je wat er van je verwacht wordt! De belangrijkste regels zijn:

  • Houd je aan de basisregels van de overheid!
  • Registreer bij aankomst je gegevens via de QR-code of via sportingwest.com/checkin!
  • Volg altijd de aanwijzingen van de Corona-coördinator, de barvrijwilligers en bestuursleden op!
  • Op het terras en in de serre zit je op een stoel of barkruk en houd je 1,5m afstand van elkaar, ook als je geen eten of drinken nuttigt!
  • Buiten het terras mag je staan op 1,5m afstand van elkaar en ook eten en drinken nuttigen!
  • Maak zelf het meubilair op het terras, in de serre of de kleedkamer schoon!
  • Volg in het clubhuis de verplichte looproute!
  • Desinfecteer je handen bij het betreden van het veld, het clubhuis en de kleedkamers!
  • Gebruik je gezonde verstand en spreek anderen indien nodig aan op hun gedrag!
  • Tijdens trainingen worden de kleedkamers alleen gebruikt om kostbare spullen in op te bergen!

Als vereniging zijn we met elkaar verantwoordelijk voor het naleven van dit protocol en het bestuur en/of de Corona-coördinatoren willen niet steeds als politieagent moeten optreden. Neem dus je eigen verantwoordelijkheid en volg de regels!

Deze extra regels brengen met zich mee dat na iedere dag dat de kleedkamers en/of kantine zijn gebruikt er schoongemaakt moet worden. Om te voorkomen dat steeds dezelfde mensen hiermee opgezadeld worden en vele handen nu eenmaal ligt werk maken, worden op wedstrijddagen teams in toerbeurt aangewezen. Houd dit schema dus goed in de gaten!

Naast alle Coronaregels waar eenieder zich aan dient te houden, wil ik je wijzen op de mail die het bestuur begin maart rond heeft gestuurd betreffende ‘ongewenst gedrag binnen en buiten het veld’. Kort samengevat:

Sporting West/Bonarius.com heeft sportiviteit hoog in het vaandel staan. Het bestuur wil graag dat iedereen met plezier en gezond fanatisme wedstrijden speelt, fluit en/of bekijkt. Als bestuur van Sporting West/Bonarius.com accepteren wij geen (zeer) slecht gedrag van onze spelers, coaches en toeschouwers richting scheidsrechters, tegenstanders en/of elkaar. Indien een speler of coach dit gedrag toch vertoont, zullen wij volgens artikel 32 van het Huishoudelijk Reglement de desbetreffende speler of coach voor één of meerdere wedstrijden schorsen. Dus ook indien de scheidsrechter zelf niet beslist tot een formele waarschuwing of wegzending! Uiteraard hopen wij dat deze maatregel niet uitgevoerd hoeft te worden!

Het bestuur roept iedereen op hierin zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen. Ten eerste door dit soort gedrag niet te vertonen, maar daarnaast ook door elkaar aan te spreken om dit soort gedrag te voorkomen of te stoppen. Het is en blijft de bedoeling dat iedereen met plezier speelt, fluit of kijkt! 

Enkele belangrijke data (meer info volgt nog):

Zaterdag 29 augustus: jeugddag

Zaterdag 5 september: 1e competitieronde -> alle seniorenteams (inclusief Amsterdam) spelen thuis

-> ondertekenen Sponsorcontract (nog even onder voorbehoud)

Maandag 5 oktober:      JAV via Zoom   -> jaarverslag wordt uiterlijk 14-9 verstuurd

-> leden moeten zich aanmelden en kunnen vooraf vragen indienen

Dan wil ik tot slot toch nog even terug naar afgelopen zondag.. Wat was ik overdonderd, ik kan het nog steeds niet helemaal bevatten. Het was ontzettend leuk en ontroerend om nog een laatste keer met ‘mijn teampie’ en al mijn andere oud-teamgenoten van de afgelopen 13,5 jaar in het veld te mogen staan. Er waren zelfs diverse oudgedienden opgetrommeld, die enkele jaren terug al hun schoenen in de wilgen hadden gehangen. Ik waardeer het enorm dat jullie mij deze geweldige afscheidswedstrijd gegund hebben, het was een onvergetelijke dag! Heel veel dank aan iedereen die zich heeft ingespannen om deze dag mogelijk te maken en aan iedereen die de moeite heeft genomen tijdens deze bloedhitte naar het veld te komen. En natuurlijk een speciaal bedankje richting Rodney voor al zijn inspanningen om dit voor elkaar te krijgen!!

Sportieve groeten en tot snel op het veld!

Ellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie