Sporting West/ Bonarius.com- Argus E2 kampioen en de D2 uit tegen Rohda

De E2.

Zaterdag 12 oktober speelde de D2 uit bij Rohda en de E2 de kampioenswedstrijd thuis tegen Oosterkwartier.

Zaterdag 12 oktober was de laatste wedstrijd op het veld van de D2 bij en tegen Rohda.

We konden gelukkig al om 10 uur spelen. Iedereen was op tijd aanwezig.

We begonnen met Philip als aanvoerder. Samen met Gabriel speelden ze als meisje. De jongens waren Oscar en Manuel.

Het eerste kwart waren we wel sterker dan Rohda. We kregen kansen, maar waren ook erg slordig. Gabriel wist gelukkig toch de 0-1 te scoren, snel gevolgd door de 0-2 door Manuel. In het tweede kwart ging het wel beter. Philip wist de 0-3 te scoren, voordat Rohda ook wist te scoren. Snel weer gevolgd door de 1-4 van Manuel en opnieuw Philip met 1-5. De 1-6 werd gescoord door Gabriel en was ook de ruststand. In de tweede helft kwam Abel er in voor Manuel. Rohda wist nu weer terug te komen tot 4-7. Gabriel had nog de 2-7 weten te scoren. Maar vooral zwak verdedigen en veel kansen missen bracht Rohda weer terug in de wedstrijd. In het laatste kwart kwam Manuel er weer in voor Oscar. Gabriel en Philip wisten weer te scoren. Oscar kwam er weer in voor Abel en Manuel hielp Rohda nog maar even. In de laatste minuut viel toch ons 10e doelpunt. Eindstand 5-10.

d2 uit tegen rohda 191012 (1)

De E2 speelde thuis de kampioenswedstrijd tegen Oosterkwartier. De E2 als combi van Sporting West/Bonarius.com en Argus.

We begonnen met Keano als aanvoerder. Hij zou eigenlijk een weekend met familie naar Oostenrijk gaan, maar deze wedstrijd was belangrijker. Hij mocht als meisje beginnen samen met Alicia, Jip en Geoffrey. Voor Jip werd het een zware wedstrijd na 3 dagen schoolkamp.

We kregen al wel snel hulp van Oosterkwartier. Een eigen doelpunt leverde voor ons de 1-0 op. We speelden gelukkig ook een heel goede eerste kwart. Er werd goed aangevallen en gescoord. Alicia wist de 2 en de 3-0 te scoren. De 4-0 was van Keano. Alicia werd gewisseld voor Alyssa in het 2e kwart. Het werd toen wel zwaar. Een beetje spanning misschien. Kansen werden gemist en het verdedigen ging ook minder. Oosterkwartier kwam terug tot 4-2. Dat werd ook de ruststand. Geoffrey mocht nu even naar de kant. Het ging gelukkig nu wel wat beter wat verdedigen betreft. We kregen de nodige kansen, maar die gingen er niet in. We waren veel te slordig en te snel met schieten. We stonden echt op een doelpunt te wachten. Als Oosterkwartier verder terug zou komen zou het namelijk wel erg zwaar gaan worden. Gelukkig werd er gescoord door Keano. We konden echter maar kort genieten van de 5-2, want bij de tegenaanval was het alweer 5-3. Het laatste kwart begon zonder Jip en met die 5-3 voorsprong. Goed korfbal was bijna niet meer te zien. Beide teams knokte wel voor elke bal, maar we zagen bij beide partijen toch ook wel de accu leeg raken. Veel valpartijen, pijntjes en onderbrekingen. Er werd echter niet meer gescoord, wat voor ons dus wel gunstig was.

Een 5-3 overwinning was genoeg voor het kampioenschap. Een bijzonder kampioenschap van de Sporting West/Bonarius.com- Argus combi.

e2 thuis tegen oosterkwartier 191012 (1)