Zaterdag 11 mei met de F1 en de D2.

De F1 moest uit tegen BEP en de D2 thuis tegen HKC uit Utrecht.

 

De F1 moest al heel vroeg aantreden tegen BEP in Purmerend. Om 8 uur vertrokken we om daar om 9 uur te spelen. Het was gelukkig mooi weer om te korfballen. En voor het eerst met 6 spelers!.. De scheidsrechter had wel een heel bekende naam. Heet onze scheidsrechter ook niet zo? Het bleef in de familie Heckman. Dit keer de neef van onze Ruud.

Voor Alex was het zijn competitie debuut Hij mocht ook maar gelijk de aanvoerder zijn.Samen met Alyssa, Alicia en Jip begon hij aan de wedstrijd. Wissels waren Isabelle en Geoffrey. Geoffrey zou de superspeler worden. Maar die was in het eerste kwart niet nodig. We kwamen via Jip op 0-1 en vlak voor de eerste onderbreking werd het weer gelijk. Na de eerste onderbreking gingen Alex en Alicia even naar de kant. Isabelle en Geoffrey kwamen erin. Alex zou nu superspeler zijn. Zou die nodig zijn? Helaas wel. BEP kwam op 4-1 voor, maar waar was de superspeler? Dus Alicia er maar in. Die 4-1 werd ook de ruststand. In het derde kwart was Alyssa de superspeler en Jip de reserve. BEP wist uit te lopen naar 5-1. Zouden we het nog goed kunnen maken? Het eerste kwart ging heel goed, zou het lukken? Alyssa ging naar de kant en we wisten de 5-2 te scoren via Jip. De 5-3 wist Alicia te scoren en toen mocht de superspeler naar de kant. Dat werd Geoffrey, Met Alicia, Alex, Jip en Isabelle gingen we dus op naar de gelijkmaker. We hadden ook wel wat geluk, want BEP wist zijn kansen niet meer te benutten, maar wij wel. JIP wist namelijk nog 2x te scoren en zo werd het 5-5. Een leuke wedstrijd waarin we het eerste en vierde kwart goed wisten te spelen. Een verdiend gelijkspel dus. Bij de strafworpen hetzelfde verhaal. Hier wisten Alyssa en Alicia te scoren. Net zoveel als BEP en ook daar dus een gelijkspel:2-2.

f1 uit tegen bep 190511 (8)

De D2 moest om 13 uur spelen tegen HKC. Aicha was er weer bij na haar blessure. Lotus had nog de nodige pijntjes, maar gelukkig was Joanie er ook bij. We begonnen met aanvoerder Janna, Lotte, en de “jongens” Lotus en Farah. Joanie en Aicha waren de wissels. We kwamen met 0-1 achter, maar in het eerste kwart wist Farah 2x te scoren, zodat we na 10 minuten onderbraken met een 2-1 voorsprong. Janna was helaas even uitgevallen na een valpartij en werd vervangen door Aicha. Hierna de nodige wissels. Lotte eruit voor Joanie. In het tweede kwart maar 1 doelpunt. Voor HKC zodat het met rust 2-2 stond. Na de rust mocht Lotte er weer in en ook Janna wilde weer proberen. Aicha en Lotus mochten even uitrusten. In het derde kwart meer doelpunten. We kwamen met 2-3 achter maar Lotte wist ons weer op voorsprong te brengen. HKC kwam daarna weer gelijk, zodat het derde kwart afgesloten werd met een 4-4 stand. In het laatste kwart werd die 4-4 weer verdubbeld. Lotte wist de 5-4 te scoren, Joanie de 6-5, Lotte weer de 7-6. HKC kwam steeds weer gelijk en zelfs weer op voorsprong. Met nog 10 seconde te spelen wist Farah gelukkig de 8-8 te scoren, zodat we nog even ongeslagen blijven in competitieverband.

d2 thuis tegen hkc 190511 (1)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie