Zaterdag 30 maart met de D2 en de E2.

Vandaag met de D2 thuis tegen Stormvogels en de E2 in Haarlem tegen Haarlem

Om 10 uur moest de D2 spelen tegen Stormvogels. De laatste zaalwedstrijd was voor de vierde keer tegen deze club. Dit keer moesten we tegen de D3 spelen.

Kampioen waren we al, maar zouden we ongeslagen blijven en zou het lukken de meeste doelpunten te maken in deze poule? De laatste uitdagingen dus in deze zaalcompetitie.

We begonnen met aanvoerder Aicha en Farah als “jongens”. Janna en Lotte waren de meisjes en Lotus de eerste wissel. We kregen het eerste kwart heel veel kansen. We stonden heel goed af te vangen, zodat we ook heel veel konden aanvallen. De 1-0 werd gescoord met een afstandschot van Farah. Aicha deed dat nog even na met de 2-0, maar toen even schrikken: Stormvogels wist via een goede doorloopbal de 2-1 te scoren. Gelukkig was het via Lotte ook gelijk weer 3-1. Even een onderbreking. Lotte mocht even naar de kant voor Lotus. En toen brak het Janna blokje aan. Via 4-1,5-1,6-1 werd het 7-1. Toen vielen we even in slaap en kwam Stormvogels toch nog terug tot 7-3. Rust. Na de rust nog even rust voor Janna. Weer wakker geworden gingen we snel weer in de aanval. Goede aanvallen met goede doelpunten: Lotus 8-3,Farah 9-3, Lotte 10-3,Farah 11-3,Lotte 12-3 Aicha 13-3. De laatste 2 scores waren weer voor Stormvogels. Het laatste kwart mocht Farah naar de kant. Lotus werd snel een jongen en zo gingen we weer verder. Er werd heel lang niet gescoord. Kwam dat omdat Farah niet bij het scorebord zat? Toen ze eindelijk had plaatsgenomen werd er gelukkig weer gescoord. Lotte 14-5 en Lotus de 15-5. Iedereen heeft weer gescoord deze wedstrijd.

Op het veld zullen we het wel een stuk zwaarder gaan krijgen. We oefenen 10 april tegen de D1 en 13 april tegen Purmer. Een team dat we ook in de competitie tegen gaan komen.

d2 thuis egen stormvogels d3 190330 (1)

De E2 moest voor zijn laatste wedstrijd naar Haarlem om daar tegen Haarlem te spelen. Een beetje Haarlem weekend, want de C1 moest ook tegen Haarlem en de selectie 1 en2 herhaald dat op zondag.

We waren met precies 4 spelers: voordeel is dat er niet hoeft te worden gewisseld. Abel werd aanvoerder en samen met Gabriël mocht hij als meisje spelen. Philip en Manuel waren de jongens.

Een spannende wedstrijd zou het gaan worden. Ploegen waren lang aan elkaar gewaagd. Via Gabriël werd het 0-1. Zijn dame wist gelijk te maken. Na 10 minuten was het dus 1-1. In het tweede kwart kwamen we 2-1 achter. Maar Gabriël was vandaag in vorm en wist 2x te scoren, zodat we weer met 2-3 voor stonden. Vlak voor de rust weer het alweer gelijk:3-3. Na de rust kwamen we weer snel op voorsprong via Gabriël. Kansen kregen we ook en we hadden ook al de nodige keren gescoord waarvan de scheidsrechter vond dat het verdedigd was. Haarlem vocht zich ook weer terug en kwam zelfs weer voor:5-4. Manuel had ontdekt dat Abel steeds in de aangeef ging staan en ook hoe je dan een doorloopbal kunt maken. De eerste keer was nog mis, maar de tweede poging was de 5-5. In het laatste kwart ging het ineens snel. Manuel met een doorloopbal 5-6. Gabriël bleek het ook te kunnen 5-7. Manuel weer met een doorloopbal 5-8. Haarlem kwam weer even terug naar 6-8. Maar we waren nu goed op dreef. Gabriël met de 6-9 en de 7-10. Het laatste punt was voor Manuel. Eindstand 7-11. Bij de strafworpen werd er op een gegeven moment achter elkaar gescoord. Liefst 10 doelpunten, maar deze winst was voor Haarlem:6-4.