Vandaag met de E2 thuis tegen Blauw Wit en de F1 in Amstelveen tegen KVA.

De dag begon met de E2, die thuis moest spelen tegen Blauw Wit E2.

We begonnen met aanvoerder Abel en Manuel als meisje. Elvis en Oscar waren de andere 2. Reserve waren Philip en Gabriël.

Blauw Wit was de ongeslagen koploper. Zou dat zo blijven?

Het begin van Sporting West was in ieder geval goed. Via Manuel kwamen we snel op 1-0. We kregen zelfs kansen op meer doelpunten. Toch duurde dat even. Oscar kwam in botsing met Manuel en dat kun je beter niet doen. Hij werd vervangen door Philip, die gelijk zijn visitekaartje afgaf door met een afstandsschot de 2-0 te scoren. Vlak voor de eerste onderbreking kon Blauw Wit toch nog scoren. De eerste onderbreking was dus met een 2-1 voorsprong.

Bij beide teams werd er wat gewisseld. Gabriël kwam erin voor Manuel. Oscar bleef nog even aan de kant. Blauw Wit was deze ronde echter veel sterker. Ze liepen uit naar 2-9. Philip kon toen nog wat terug doen met de 3-9. Het laatste doelpunt was voor Blauw Wit. Ruststand 3-10. Na de rust weer wat wissels bij beide teams. Manuel en Oscar er dit keer in voor Elvis en Abel. Het derde kwart was weer voor Sporting West. Via Philip (4-10), Manuel (5-10), weer Philip en Abel werd het weer een beetje spannend met 7-10. Ook nu was het laatste punt weer voor Blauw Wit (7-11). Het laatste kwart weer wat wissels en dit keer was Blauw Wit weer veel sterker geworden. Ze liepen uit naar een 7-18 eindstand. De strafworpen waren echter wel voor Sporting West E2:3-1

De Effies van Sporting West/Argon moesten in Amstelveen spelen tegen KVA.

De Effies gaan steeds beter spelen. Doelstelling is ook om steeds een doelpunt meer te maken dan de wedstrijd ervoor. En dat waren er 5 toen we het eerste punt pakten tegen DKV Victoria. Doelstelling was dus nu 6 doelpunten. Zouden ze dat halen?

De Effies begonnen met aanvoerder Isabelle, Alicia, Alyssa en Jip. Geoffrey was de eerste wissel/super speler. Maar zouden we die nodig hebben?

KVA kwam op een 1-0 voorsprong. Niet lang, want Alicia wist snel ook te scoren:1-1. Het werd een leuke wedstrijd. Helaas viel Jip even uit in het eerste kwart, zodat Geoffrey er als reserve in moest. Vlak voor de eerste breek wist KVA toch weer te scoren, zodat de stand na 10 minuten 2-1 was. Na het eerste kwart bleef Jip nog even aan de kant als reserve/Superspeler. KVA wist toen wel wat meer te scoren. Bij 4-1 mocht Jip erin als superspeler en ook weer snel eruit, want Alicia wist de 4-2 te scoren. En die 4-2 werd de ruststand. Na de rust werd Alicia superspeler/reserve. Jip was erin gekomen en wist het eerste doelpunt te scoren (4-3). Na 3 doelpunten van KVA mocht Superspeler Alicia er weer in en ook weer snel eruit. Ze wist namelijk bij de eerste aanval al de 6-4 te scoren. Maar het volgende punt was weer voor KVA. Na drie kwart was de stand 7-4. In het vierde kwart werd het toch weer spannend. Alicia met de 7-5 en Jip met de 7-6 bracht ons weer dicht bij KVA. NA 8-6 was het toch weer Jip die de achterstand op 1 punt bracht, maar daarna liep KVA helaas toch weer uit naar de 11-7 eindstand.

Doelstelling van 6 doelpunten gehaald. Het werd uiteindelijk toch ook een leuke wedstrijd, waarin we het KVA heel moeilijk hebben gemaakt en het ook weer even spannend wisten te maken.

De strafworpen bleven onbeslist met 2-2. Hier wist Alicia beide punten te scoren.