zaterdag 15 december

Zaterdag 15 december met dit keer de F1 uit bij Blauw Wit en de D2 uit tegen WWSV.

Ook deze week begonnen de Effies al vroeg. Om 9 uur moest er aangetreden worden tegen en bij Blauw Wit.

Aanvoerder vandaag was Jip. Samen met Alicia, Alyssa en Geoffrey begon hij aan de wedstrijd. Isabelle was de superspeler.

We begonnen goed, want het eerste doelpunt was voor ons. Geoffrey wist de 0-1 te scoren. Al snel werd het gelijk en nam Blauw Wit een voorsprong. Bij 4-1 mocht superspeler Isabelle er in. Gelijk werd het door Jip weer 4-2 en mocht ze er weer uit. Maar daarna bleef Blauw Wit scoren en mocht Isabelle ook blijven staan. Via 6-2,12-2,18-2 werd het uiteindelijk 25-2 voor Blauw Wit. We hebben nu effies Kerstvakantie, maar zaterdag 5 januari 2019 mogen we nog vroeger op pad, want dan spelen we om 9 uur in Wormer tegen andere kleuren, namelijk Groen Geel.

f1 uit tegen bw 181215 (1)

De D2 moest `s middags spelen. In het nieuwe sportcentrum de Beuk in Purmerend. Een mooi gebouw met een grote sportzaal en veel kleedruimtes.

We moesten tegen WWSV. Een lastige tegenstander op papier. Ze waren toch ook kampioen geworden op het veld. We zouden de mouwen extra opstropen.

Lotte was vandaag de aanvoerder en jongen, samen met Jelle. Janna en Farah waren de meisjes. Aicha was eerste wissel.

We begonnen gelijk heel sterk. Veel onderbrekingen en dus ook vaak aanvallen. Jelle wist de eerste 2 doelpunten te maken. Farah het derde. Na 10 minuten stonden we met 0-3 voor. Na de onderbreking kwam Aicha erin voor Janna. Het werd een kleine herhaling van het eerste kwart. WWSV had ook gewisseld, maar die jongens moesten nog even inkomen. Binnen een paar minuten had Jelle 2x gescoord en het zesde punt was weer van Farah. Hierna een gelijke strijd. Kansen over en weer, maar geen doelpunten meer voor rust. Na de rust mocht Farah even uitrusten, We gingen weer fanatiek van start. En stonden door doelpunten van Lotte, Jelle en Aicha snel op 0-9. Aan het einde even een dipje. Binnen een minuut wist WWSV er ook 2 te scoren. Gelukkig: time out. In het vierde kwart was Farah “jongen” geworden en verving ze Jelle. We waren weer wakker. Aicha scoorde de 2-10,Lotte de 2-11, Farah de 2-12 en toen wist WWSV ook nog een keer te scoren. Maar de meiden gingen weer vol gas door. Veel kansen en WWSV gaf het misschien ook wel een beetje op, hoewel we toch een paar afgekeurde doelpunten maakten ivm verdedigd. Wel geldige doelpunten ook trouwens: Lotte 3-13 en het slot was voor Janna: 3-14 en 3-15. Een ruime overwinning toch nog en iedereen heeft weer meerdere keren gescoord. Dit was de laatste wedstrijd voor de Kerstvakantie. Na de vakantie wacht zaterdag 12 januari DSO uit Alkmaar.