Gerard Wassenaar overleden

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat ons Lid van Verdienste Gerard Wassenaar op 75 jarige leeftijd is overleden.
Zondag 18 november is Gerard op weg naar de sporthal gevallen en heeft daarbij zijn heup gebroken. De operatie nadien heeft hij goed doorstaan, maar vanwege de zwakke gezondheid is hij aan revalideren helaas niet meer toegekomen. Wij verliezen in Gerard een zeer prominent lid van zowel Westerkwartier als Sporting West.

Op verzoek van Yvonne wordt er a.s. vrijdag 30 november vanaf 19.00 uur een herdenkingsbijeenkomst gehouden in het clubhuis van Sporting West om het leven van Gerard te vieren. In plaats van zelf achter de bar staat zijn portret dan op de bar, waarnaast (naar ik aanneem) een onafscheidelijke flesje bokbier zal staan.

We hebben onze ere-voorzitter Paul Kist gevraagd een In memoriam te schrijven:

Gerard Wassenaar

 Toen Westerkwartier in 1955 verhuisde van het veld, waar nu de Van Hogendorphal staat, naar de andere kant van de straat werd Gerard lid van de korfbalclub. Dat was niet echt verwonderlijk, want hij woonde pal aan de overkant.

Gerard korfbalde in de tijd dat Westerkwartier nog bij de top van Nederland hoorde. Hij was een verdienstelijke speler, die weliswaar nooit het eerste twaalftal haalde, maar wel een paar jaar in het tweede team in de reserve hoofdklasse speelde. Hij bleef niet tot op latere leeftijd spelen, maar koos op gegeven moment voor een carrière als scheidsrechter. Ook dat deed Gerard op een behoorlijk niveau. In een latere fase van zijn sportcarrière stopte hij als scheidsrechter, maar werd de vaste grensrechters van oud-Westerkwartierder Henk Siebenlist. Hij bewoog zich in die periode voor het eerst op het allerhoogste niveau.

Naast zijn activiteiten als speler en scheids/grensrechter is Gerard in zijn Westerkwartiertijd en later ook bij Sporting West actief geweest in diverse kaderfuncties. Daarvoor is hij onlangs benoemd tot Lid van Verdienste.

Gerard was daarnaast met de club verbonden door het feit dat zijn beide zoons Marcel en Jeffrey ook bij de club gingen spelen en zijn vrouw Yvonne in de club in het kaderwerk ook haar steentje bijdroeg.

Bovendien ging later ook nog zijn kleinzoon Nando bij Sporting West korfballen.

Als ik Gerard in één woord zou moeten samenvatten, dan zou ik zeggen:trouw! Hij heeft meer dan 40 jaar voor Gall&Gall gewerkt, is meer dan 50 jaar met Yvonne getrouwd en is meer dan 60 jaar zijn club trouw gebleven! Een topprestatie!

Paul Kist

Wij wensen Yvonne, Marcel, Linda, Nando, Jeffrey, Annemarie en Renske veel sterkte voor de komende periode.

Rouwkaart Gerard Wassenaar

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie