zaterdag 26 mei

Met de F2 en de E2.

Een hele warme dag met tropische temperaturen. Gelukkig konden we de wedstrijd van de F2 weer vervroegen naar 10.45 uur ipv 12 uur.

f2 uit tegen oranje nassau 180526 (1)

 

De F2 moest naar Oranje Nassau. Zonder Boris, maar met aanvoerder Alicia, Rixt, Jip, Nicky en Max.

We waren ruim op tijd, zodat we ook alle tijd hadden om een parkeerplaats te vinden. Wat was het al druk daar. Maar ook om even in te gooien.

Hebben wij vooral jongens in de F teams, ook Oranje Nassau speelde vooral met jongens. Komt dat doordat korfbal populairder wordt bij jongens of haken er zoveel meisjes af?

Oranje Nassau was veel sterker dan onze F2. Nicky begon als reserve/superspeler en was dan ook heel snel nodig. Na 10 minuten stond het zelfs al 8-0. De Oranje nassau jongens wisten al heel zuiver raak te schieten, waar wij er nogal wat naast gooien. In het tweede kwart konden wij ook scoren. Rixt wist er 3 te scoren en zo werd de ruststand 14-3. Na de rust weer verder. Er werd wel minder gescoord. Voor de F2 wist Rixt er nog 2 te maken en Oranje Nassau hield het bij 4 doelpunten. In het laatste kwart kwamen daar nog 5 bij, zodat de eindstand wel erg ruim werd met 23-5.

De strafworpen waren wel erg spannend en werd met 1-1 een gelijkspel.

 

Om 12.45 uur mocht de E2 thuis spelen tegen Zaandam Zuid. Julian was de aanvoerder en hij begon met Joanie, Gabriël en Milijne. Reserves waren Lotte en Daniël.

De E2 begon dit keer gelijk goed aan de wedstrijd. Via doelpunten van Julian (1-0), Joanie (2-0 en 4-1) en Gabriël was het na 10 minuten 4-1. In het tweede kwart gingen Joanie en Gabriël naar de kant. Nu werd er nog maar 1 doelpunt gemaakt. Daniël wist al snel in het tweede kwart de 5-1 te maken en dat was de ruststand. Na de rust Mochten Julian en Milijne even uitrusten. Nu weer wat meer doelpunten. Gabriel (6-1 en 8-2), Lotte met de 7-2 en Joanie met de 9-2. Iedereen had nu gescoord, behalve Milijne. Dus opdracht om haar ook te laten scoren. Helaas lukte dat niet, maar Joanie wist er nog wel 3 te maken, zodat de eindstand toch een ruime 12-3 overwinning werd.

De strafworpen werden wel verloren met 1-2.

e2 thuis tegen zaandam zuid 180526 (3)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord