Zaterdag 2 december

Met vandaag de C2 uit in Leiderdorp tegen Velocitas en de D2 thuis tegen KVA.

Zaterdag 2 december moest de C2 in Leiderdorp spelen tegen Velocitas. Er moest al vroeg verzameld worden door de meiden en jongen van de C2. Lisa en Romy waren er dit keer niet bij, maar met Julius en Zohara hadden we goede vervangers gevonden. Behalve dat het vroeg verzamelen was, konden we ook ervaren dat de winter echt gaat beginnen. Koud, glad en mist. Maar gelukkig waren we ruim op tijd in Leiderdorp. Daar werd door captain Britt snel de opstelling gemaakt. Zohara was de eerste wissel. Zelf begon Britt in de aanval met Noëmie als jongens, Isabelle en Ella als meisje. In de verdediging speelden Julius en Agata als jongen. De meisjes waren Luar en Carice. De tegenstander had meer jongens, zo speelde Luar als meisje tegen een jongen die als meisje speelde. Lekker gevarieerd dus. Het werd een leuke wedstrijd. Er werd goed verdedigd. De jongen van Luar was ruim een kop groter dan Luar, maar ze vocht als een leeuwin en was haar tegenstander heel vaak te snel af. Grootste vijand in de eerste helft was de middenlijn, die anders gekleurd was. Maar zeker ook een zijlijn waarin zelfs de scheidsrechter zich vergiste. Zo stonden we dus regelmatig over een lijn en die scheidsrechter zag dat helaas steeds. In de tweede helft ging dat gelukkig veel beter. Wat de tegenstander wel vaker deed was doelen en zo wisten ze toch 6x te scoren. Julius wist in de eerste helft voor ons te scoren. Na een 3-1 ruststand werd het dus een 6-1 eindstand voor Velocitas. Jammer, de teams waren verder aardig aan elkaar gewaagd en dan lijkt 6-1 toch wel veel.

c2 uit tegen Velocitas 171202 (3)

Na de C2 de D2.

In de zaal hebben ze uit nog alle wedstrijden gewonnen. Thuis is het nog wat lastig; de druk van het thuispubliek? Wie weet?

Maar nu moesten de meiden van de D2 thuis tegen KVA. Zonder Lotte, maar met in de 1e aanval: Dounia, Ella, Luna en Farah. In de eerste verdediging: Lotus,Janna,Aya en Amy. Sylvie was eerste reserve. KVA begon als een tornado. Binnen een paar minuten was het al 0-3. Toen stopte het even en wist Dounia 1-3 te scoren. Daarmee leek ze KVA wakker te hebben gemaakt, want het werd al snel 1-8. Na de functie wissel bleef KVA uitlopen. Iets minder snel, maar toch was het met rust al 1-13. Na de rust ging Lotus eruit voor Sylvie. KVA ging door met scoren. Maar gelukkig wisten we ook nog te scoren. Farah 2-14, Dounia 3-15 en Aya 4-21. Het laatste doelpunt was voor KVA. Eindstand 4-22.

Volgende week krijgen we de herkansing om een thuiswedstrijd te winnen. We spelen dan om 11 uur tegen Swift.