Oefenwedstrijden E,D1,D2 en C1 tegen VZOD

De jongste jeugd begon zaterdag 2 september het seizoen met oefenwedstrijden tegen VZOD.

Voor de kinderen was het nog vakantie en dat kon je wel merken op de training.

De E1 en de E2 speelden als combi. Samen kwamen we zo aan 6 spelers. Fionnuir, Paul, Rixt ,Julian, Daniël en Irma.

Aanvoerder werd Fionnuir. Rixt en Julian waren de eerste wissels. Na een uitgebreide uitleg over de nieuwe “E” regels konden we beginnen. Vooral het verdedigen was natuurlijk nieuw voor de meeste kinderen. Ruud was de scheidsrechter en zou dat tijdens de wedstrijd nog extra begeleiden.

VZOD kwam in het eerste kwart op voorsprong. Fionnuir wist snel gelijk te maken. Partijen waren aan elkaar gewaagd en de 1-1 na een kwart was dan ook terecht. Het verdedigen ging al aardig goed.

In het tweede kwart gingen Daniël en Fionnuir aan de kant. VZOD liep toen wel uit naar 1-3. Veel verschil tussen de teams was er verder eigenlijk niet. Het bleef een leuke wedstrijd. Na de rust Kwamen we via Paul weer terug tot 2-3, maar VZOD wist ook te scoren:2-4 na 3 kwart wedstrijd. We eindigden met Paul, Daniël, Rixt en Julian. In het laatste kwart werd er nog 1 keer gescoord. Eindstand 2-5.

De D2 moest om 12 uur spelen. Hier waren veel invallers nodig. Irma uit de E2, Fionnuir uit de E1, Agata uit de C2, Sylvie, Mos, Luz, Pieter uit de D1.

Helemaal nieuw was Ella en van de D2 waren Janna, Lotus en Farah aanwezig. Het werd een leuke wedstrijd. De ruststand werd 3-1. Doelpunten van Mos (1-0),Farah (2-1) en Agata (3-1). Na de rust bleef het toch wel spannend. We zagen goede kansen voor Janna en Fionnuir die er niet ingingen, maar Mos wist toch de 4-2 te scoren. VZOD kwam gelijk, maar 4 minuten voor tijd werd het door Luz toch weer 5-4. Die laatste 4 minuten waren echter te veel voor deze D2. VZOD wist nog 3x te scoren, zodat het 5-7 werd. Toch een goede wedstrijd van de D2. Het was natuurlijk even wennen in 2 vakken. Voor Ella haar allereerste wedstrijd en zeker de E speelsters konden erg goed mee komen. Irma speelde in het laatste kwart gewoon mee als jongen.