Zaterdag 7 januari 2017

Vandaag was de eerste competitie dag in het nieuwe jaar. Buiten was de wereld wit, maar binnen speelden de F1, E3, E1 en D1 hun wedstrijden.

Om 10.20 uur begon het korfbal nieuwjaar met wedstrijden van de F1 tegen KVA en de E3 tegen Haarlem.

De wedstrijd van de E3 was een ingelaste wedstrijd. Haarlem had nog wat kinderen en doet mee met een nieuwe E3. Hoewel…Nieuw?

Voor de E3 was het belangrijk om geen punten te verliezen tegen dit gelegenheidsteam. Het werd zeker wel een spannende wedstrijd. Noor was ziek en Joanie de eerste wissel. We begonnen dus met Olivier, Paul, Fionnuir en Emily. De score ging de eerste 10 minuten gelijk op. Na 9 minuten wist de E3 3-2 te maken, maar direct was het alweer gelijk:3-3. Het tweede kwart was de E3 sterker. Fionnuir was eruit gegaan voor Joanie en de E3 liep uit naar 6-3 met rust. Na de rust werd het toch weer heel spannend. Haarlem kwam terug tot 6-5, maar gelukkig werd het nog 7-5 na een snelle uitbraak. In het laatste kwart bleef het spannend. Na 8-5 werd het 8-6 en dat werd dan ook de eindstand. De E3 heeft er voor moeten knokken, maar heeft toch wel verdiend gewonnen. De strafworpen werden met 3-2 ook gewonnen.

Gelijk met de E3 speelde ook de F1 met en tegen KVA. De doelpunten waren haast niet bij te houden. De F1 begon met aanvoerder Daniel, Gabriel, Irma en Tess. De 1-0 kwam van Daniel, maar toen begon Gabriel met een doelpunten reeks. Liefst 5x wist hij te scoren en na 10 minuten stond het dan ook 6-1. In het tweede kwart gingen Daniel en Gabriel naar de kant en mochten Lasse en Rixt erin. Rixt met 7-1 en 8-1, Irma wist de 9-1 te maken. Lasse wist het 10e punt te scoren. Maar toen viel het een beetje stil aan Sporting West kant. KVA wist 3x te scoren. Gelukkig wist Rixt nog vlak voor rust de 11-4 te maken. Na de rust gingen de Sporting West doelpunten gewoon door. Rixt en Daniel brachten de stand op 15-4 en zo begon het laatste kwart. Lasse was weer de eerste die scoorde. Daniel en Rixt gingen verder naar een 21-5 eindstand, want ook KVA wist nog een keer te scoren. Weer veel doelpunten en een ruime overwinning. De strafworpen werd 2-2.

Na de E3 en F1 zou de E2 spelen, maar die wedstrijd ging niet door. De E1 speelde wel. Tegen Groen Geel om precies te zijn. De E1 begon met Pieter, Mos, Dounia en Luka. Luka wist de E1 op voorsprong te schieten. Maar vervolgens kwamen ze toch met 1-3 achter. Het werd toch weer spannend. Dounia met de 2-3 en Luka met 3-4 hielden de E1 nog in het spoor. Mos maakte zelfs 4-4. Maar toen ging het mis. Groen Geel nam een ruime 5-10 voorsprong met rust, nadat Michelle nog voor de 5-9 had gezorgd. In de tweede helft was Groen Geel echt een maatje te groot. Mos (6-14) en Dounia (7-17) wisten nog te scoren, maar Groen Geel won ruim met 7-21. De strafworpen werden wel gewonnen met 4-3

NA de E1 was het de beurt aan de D1. Zonder Luz en met wissel Julius begonnen ze aan de wedstrijd tegen Atlantis. Het werd een spannende eerste helft. De D1 kon lang volgen en via 3-3 in het eerste kwart werd de rust met 4-6 bereikt. Na de rust bleef het toch nog spannend. Atlantis leek wel wat sterker maar kon toch ook niet uitlopen. De D1 bleef in de buurt wat score betreft. Na drie kwart wedstrijd was het 6-9. Maar in het laatste kwart wist alleen Atlantis nog te scoren.

Eindstand werd zo 6-13.