Zaterdag 28 januari

Met dit keer de uitwedstrijden van de E2 en de D2.

De E2 moest in sporthal de Pijp spelen tegen Oranje Nassau. Na de overwinning van woensdag waren we natuurlijk van plan dat te herhalen.

Dit keer was Janna de aanvoerder. Samen met Sylvie, Lotus en Farah begon ze aan de wedstrijd. Lotte was de eerste wissel. We begonnen heel goed. Er werd goed aangevallen en vooral de combinaties tussen Janna en Sylvie liepen als de bekende sneltrein. Binnen 10 minuten stond het al 0-5. Sylvie met de 0-1,0-4 en 0-5. Farah met de 0-3 en Janna met de 0-2 zorgde voor een ruime voorsprong. Na die eerste 10 minuten werd er het nodige gewisseld. Lotte kwam erin voor Lotus en ook Oranje Nassau had gewisseld. Waarschijnlijk kregen ze ook de nodige instructies om de tandem Janna-Sylvie af te stoppen, want het werd nu een echte wedstrijd en Oranje Nassau kreeg nu veel kansen, terwijl die bij ons minder werden. Wel wisten we nog voor rust de 0-6 te scoren via Sylvie.

In de tweede helft kwam Lotus er weer in voor Janna. De kansen keerden voor Oranje Nassau. Waar zij veel kansen hadden en niet scoorden, gebeurde dat nu bij ons. Oranje Nassau wist nu echter wel te scoren en kwam terug tot 3-6. Gelukkig wist Farah de 3-7 te scoren en dat was ook het eerste doelpunt aan die kant van het veld. Na 30 minuten was de stand 4-7. Sylvie ging er nu uit en het leken hele spannende minuten te gaan worden. Oranje Nassau liep nog verder in tot 5-7. Maar gelukkig bleven we toch voor. Janna wist 5-8 te scoren. Met nog ruim 2 minuten op de klok begon onze laatste aanval en die duurde tot de scheidsrechter voor het einde floot. Een 5-8 overwinning en morgen dus terecht team van de week.

sw e2 uit tegen on 170128 (2)

De D2 moest in Maarsen tegen OVVO spelen. De koploper van boven tegen de koploper van onder, zeg maar.

Met een fantasie samenstelling begonnen we aan de wedstrijd: Aanval met aanvoerder Britt, Zohara, Ella en Agata. Verdediging met Sacha, Sylvie, Noëmie en Chaim. Reserve was Julius.

Het werd een echte wedstrijd. De verschillen op de ranglijst waren niet te zien. Wel kwam OVVO op 2-0. Maar Zohara bracht de stand weer terug op 2-1. OVVO was net wat doeltreffender dan de D2. Voor rust wisten zij er 4 te scoren. De 4-2 werd nog voor rust gescoord door Sacha. Na de rust. Veel kansen voor de D2. Er werd ook eigenlijk wel goed verdedigd. We zagen veel onderscheppingen, er werd door sommige ook heel fel gespeeld. Maar helaas niet meer gescoord. OVVO deed dat nog wel 3x zodat er een 7-2 eindstand stond.