De najaars competitie zit er bijna op, terwijl de herfst vandaag lijkt te zijn begonnen.

De F1 en de E2 moesten vandaag nog buiten spelen.

De F1

In Amsterdam noord moest de F1 spelen tegen de F1 van Vlug en Vaardig. De belangen waren groot, want wie zou de beste van Amsterdam worden? Vrijdag avond hadden de Effies nog keihard getraind onder leiding van trainster Tomasa.

Onze F1 was op volle oorlog sterkte vertrokken naar Noord. In de auto naar Noord hadden coach en trainer al een heel strijdplan bedacht. Zou die werken?

Captain was vandaag Rixt. Ze begon samen met Gabriel, Lasse en Tess aan de wedstrijd. Vlug en Vaardig was iets eerder begonnen en stond al snel met 3-0 voor. Ook Vlug en Vaardig was op volle sterkte aan de wedstrijd begonnen. Daniel was de superspeler en voor onze Effies begon de wedstrijd nu ook echt. Gabriel scoorde de 3-1 en na een kwart was het 4-1. Daniel mocht dus nog even mee blijven doen, of was Gabriel nu de superspeler? Via Daniel en Rixt werd het 5-2 en 5-3. Weer 4 tegen 4 verder. Vlug en Vaardig wist weer te scoren. Ruststand 6-3.

Na de rust werd het echt een thriller. De Sporting West mouwen werden nog eens extra opgestroopt. Via super speler Gabriel, of was Lasse dat nu, werd het 6-4,6-5,6-6 en jawel 6-7. De spanning liep hoog op.

En zo begonnen we aan het laatste kwart. Vlug en Vaardig had nu ook de mouwen maar extra opgestroopt. Gejuich bij Sporting West: Rixt met 6-8. De hoop kwam weer terug bij Vlug en Vaardig: Eerst 7-8, toen 8-8. Spanning was te snijden. Gejuich bij Vlug en Vaardig: 9-8. In de slotseconden toch weer Gabriel met de 9-9.

Een hele leuke en spannende wedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd en samen zijn we nu kampioen van Amsterdam!

Dat de kinderen alles gegeven hebben tijdens de wedstrijd zagen we wel terug bij de strafworpen. 1 doelpunt nog maar.

Na de vakantie gaan we weer trainen en dan zaterdag 5 november naar Tempo.

161015 f1 uit tegen vv (2)-12

De E2

De E2 moest voor haar laatste wedstrijd naar ZKV in Zaandam. Lotte was op vakantie en Sylvie zat of lag ziek thuis. Gelukkig wilden Joanie en Agata het team wel versterken.

In de regen begonnen aanvoerder Janna en Joanie als jongen, samen met Irma en Luna aan de wedstrijd. De meiden van de E2 moesten weer tegen 3 toch wel wat grotere jongens spelen.

Er werd erg goed verdedigd. ZKV bleef maar aanvallen en schieten. Maar de scheidsrechter moest ze steeds af fluiten voor verdedigd. Uiteindelijk ging er het eerste kwart toch nog een in voor ZKV. In het tweede kwart kregen wij gelukkig ook wat kansen en de 1-1 werd dan ook gescoord door Janna. Maar ZKV gaf weer wat extra gas en kwam op 3-1. Via een goede Sporting West aanval werd het al snel weer 3-2 door Luna en rust. In de rust kregen we nog wel een compliment van de scheidsrechter. Hij vond dat we zo goed onze armen omhoog deden en dat hij dus wel heel veel voor verdedigd heeft moeten af fluiten.

Na de rust weer veel kansen voor ZKV en helaas ook 3 doelpunten. Het derde kwart werd dan ook afgesloten met een 6-2 achterstand. Het vierde kwart werd er nog maar 1 keer gescoord. De teams waren toen aan elkaar gewaagd en misschien ook wel een beetje moe. De eer van het laatste doelpunt en ons derde was voor Janna. Eindstand dus 6-3 voor ZKV.

De winst bij de strafworpen ging wel mee naar Amsterdam met 2-4.

Eerst herfstvakantie en dan gaat de E2 zich opmaken voor de zaal. We oefenen zaterdag 5 november thuis tegen OKV.