Zaterdag 21 mei

Zaterdag 21 mei met het Kangoeroe uurtje, de E1 en De F1

Vandaag begonnen de Kangoeroes om 9 uur met hun oefenuurtje. Het was nog stil in het park, maar dat zou niet lang duren. De Kangoeroes van Sporting West kwamen extra trainen. Trainers Sacha, Johann en Zoë stonden al klaar.

Vorige week waren we op de Burghtschool bij de kleuters en hebben de kinderen allemaal een uitnodiging gekregen voor deze training. Drie kinderen waren er: Milan, Katja en Krijn. Samen met de Sporting West Kangoeroes konden ze weer lekker rennen, tikkertje spelen, een estafette en natuurlijk weer veel doelpunten maken.

De Kangoeroes kunnen zich nu opmaken voor de Kangoeroe slotochtend op 11 juni.

Na de Kangoeroes naar KZ. De D1 speelde daar, maar ook de E1.

De E1 had nog kansen op de titel, maar dan moesten ze wel winnen van KZ. Voor KZ was de vraag alleen of samen met Sporting West kampioen worden. We konden KZ namelijk niet meer inhalen. KZ was na vandaag uitgespeeld en wij hebben nog een wedstrijd.

Het liep helaas iets anders. De E1 speelde een goede wedstrijd met heel veel kansen. De scheidsrechter floot heel streng voor verdedigd. KZ deed dat beter dan onze E1. Wel wisten we het steeds weer spannend te maken. We begonnen met aanvoerder Luz, Jelle, Chaim en Jana. Kansen over en weer, maar KZ wist in de eerste 10 minuten wel 2x te scoren en wij niet. Na de time out kwamen TIka en Twan er in voor Jelle en Jana. We kwamen via 2x Luz terug tot 2-2. Het werd stil, maar helaas voor rust werd het weer 3-2 voor KZ. Na de rust mochten Twan, Tika, Jelle en Jana het proberen. Lang duurde dat niet, want na de drink pauze vond Twan het ook weer tijd voor een plas pauze. Chaim er maar weer in voor Twan en KZ liep uit naar 5-2. In het laatste kwart weer wat wissels. Verder met Jelle, Luz, Twan en Jana. Via 6-2 werd het 6-3 (Jelle) en 6-4 (Luz), Het werd weer spannend, maar de laatste 2 doelpunten waren voor KZ, die dus won met 8-4 en alleen kampioen is geworden. Voor de E1 rest de tweede plaats.

De F1 moest na de E1 spelen bij en tegen OKV. Wel even wennen, want we moesten met reserve shirts spelen. OKV heeft dezelfde kleuren, dus trokken wij maar blauwe shirts aan in diverse varianten.

We begonnen met aanvoerder Janna, Sylvie, Olivier en Daniel. Luna, Joanie en Paul waren de wissels.

We waren sterker dan OKV. We begonnen echter net als tegen Haarlem. Veel kansen, schieten en missen. Voor Olivier en Sylvie leek de korf veel te hoog. Maar onze topschutter Janna brak de score eindelijk open. Wat heet: 0-1,0-2 en 0-3. Toen mocht OKV een superspeler inbrengen en kwamen ze ook wat meer bij onze korf. Olivier wist nu wel te scoren en zo liepen we verder uit. Als Daniel dan ook nog gaat scoren (0-5). Het scorebord kreeg het druk. De coaches stonden druk te schrijven. Na 10 minuten was het al 0-7. In het tweede kwart mochten de kinderen pas scoren als iedereen de bal had gehad. Voor Luna, Joanie, Paul en Janna viel dat niet mee. Er werd nog maar 1x gescoord en OKV kreeg nu ook meer kansen. De rust werd 0-8. Na de rust een andere opdracht. Eerst moest Daniel de bal hebben gehad. Janna mocht nog blijven spelen en Sylvie, Olivier en Daniel kwamen er weer in. We gingen weer scoren, maar ook OKV wist in het derde kwart 2x te scoren. Drukte voor de scheidsrechter, coaches en scorebord om alles bij te houden. De scheidsrechter kon het op een gegeven moment niet meer bij houden en had een doelpunt minder dan de coaches en scorebord. Welk doelpunt telt er nu niet? In het laatste kwart de opdracht de bal eerst naar Daniel of Joanie te spelen. Weer veel kansen en doelpunten. Zo werd het 2-21 en de eindstand op het wedstrijdformulier 2-20.

Vandaag wist alleen Luna niet te scoren. Ze had pijn in haar enkel en heeft ook maar 10 minuten gespeeld.

De doelpuntenmakers volgens mijn lijstje.

Sylvie: 0-7,2-14 en 2-15. Janna 0-1,0-2,0-3,0-8,0-9 en 2-12. Joanie 2-17,2-19 en 2-20. Olivier 0-4,0-6,0-10,2-13,2-16 en 2-21. Paul de 2-18 en Daniel 0-5 en 0-10.

De stafworpen werden met 2-3 gewonnen.