De Effies zaterdag 28 mei

Vandaag hadden we drie F teams. Het was wel wat geregel, maar het is allemaal gelukt. De F3 moest tegen Vlug en Vaardig, De F2 moest naar Nieuw Vennep om tegen Kios te spelen en de F1 had de wedstrijd van het veldseizoen. Tegen directe concurrent Haarlem speelde ze hun kampioenswedstrijd. Hoe zou het zijn gegaan?

De F2 speelde in Nieuw Vennep tegen KIOS. Ook onze eerste tegenstander. We speelde dit keer met Joanie, Paul, Olivier, Fionnuir en aanvoerder Noor. Een hele leuke wedstrijd. Onder toeziend oog van mijn coördinator die op zijn verjaardag even kwam kijken hoe onze effies het doen tegen zijn dorpsgenoten. Hij was bijzonder onder de indruk. Want we speelde heel leuk korfbal met goede combinaties en aanvallen.

Na 10 minuten was de wedstrijd nog in balans: 3-3. Na 1-0 achter te hebben gestaan kwamen we via Joanie, Joanie en Paul op 1-3. In het tweede kwart bleef het aardig in balans: 5-7. In het derde kwart liepen we zelfs uit naar 6-12. Bijna iedereen had gescoord. Alleen Fionnuir nog niet. In het laatste kwart werd het toch weer spannend. Kios kwam terug tot 12-14. Gelukkig wel gewonnen dus en dit was de eerste overwinning van de F2. Met 4 doelpuntenmaker: Joanie 5x,Paul,Noor en Olivier 3x. Helaas wist Fionnuir niet te scoren. In het laatste kwart probeerden we het wel om haar te laten scoren, maar toen kreeg ze ook een hele goede verdediger tegenover zich.

De strafworpen werden wel door Kios gewonnen.

f2 uit tegen kios 160528 (1)

Na de F2 de wedstrijd van de dag.

De F1 moest het opnemen tegen Haarlem. Onze eerste tegenstander op het veld. Ze hadden toen verloren. Hoe zou het nu gaan. Ging het toen eigenlijk wel gemakkelijk. We waren nu voorbereid op veel meer weerstand van Haarlem. Ze konden ook nog kampioen worden.

In de uitwedstrijd kregen we heel veel kansen. We bleven maar mikken zonder te scoren. Nu ging het gelukkig beter. We kwamen heel snel op 1-0. Dat bleef even zo, maar daarna ging het vlot naar 6-0 en zelfs 8-1 met rust. Joanie 3x en Olivier 5x waren de doelpuntenmakers.

In de rust hebben we het nog over de wedstrijd tegen Roda gehad. Stonden die ook niet met 8-1 voor in hun kampioenswedstrijd? We waren gewaarschuwd! Of toch niet helemaal? We speelden een zwakke 3e kwart en Haarlem kwam weer helemaal terug in de wedstrijd. In het laatste kwart werd het zelfs nog heel spannend. Olivier had nog 9-5 gescoord, maar de 10-8 van alweer Joanie kwam ons heel goed uit. Janna maakte gelukkig met haar 11-8 een einde aan de spanning. Haarlem kwam nog wel tot 11-9, maar gelukkig floot scheidsrechter Joost voor het einde. We waren helemaal gesloopt. Wat hebben we er voor moeten knokken in die warmte. Maar gelukkig zijn we weer kampioen en konden we allemaal aan de taart.