De Effies tegen Groen Geel

Na het wonder van Westzaan in Krommenie hadden de Effies alle kans om kampioen te worden.

F1 kampioen tegen groen geel 160312-1

We zouden ons goed voorbereiden en die voorbereiding begon gelijk al op de zaterdag na de wedstrijd tegen Roda.

Kijken of we kunnen ruilen met de D2 en dat mocht, zodat we maandag een extra training hadden.

Voor de fanatiekelingen was er donderdag nog de vrije training en dan vrijdag de finishing touch als voorbereiding op de kampioenswedstrijd tegen Groen Geel. Vorige keer werd het 10-10 tegen Groen Geel. Toen balen, nu genoeg.

Maar we gingen voor de winst!

We begonnen met Aanvoerder Janna, Daniel, Paul en Luna. Eerste superspeler was Olivier. Maar die hadden we nog niet nodig. Kansen waren er aan beide kanten. Jammer dat die van Daniel er niet inging, maar vlak voor de eerste time out wel 1 van Groen Geel: 0-1.

In het tweede kwart geen wissels. Wel een andere superspeler: Sylvie.

Het bleef spannend tot Groen Geel opeens twee keer scoorde. Sylvie mocht erin en had waarschijnlijk niet veel zin, want ze scoorde gelijk 1-3 en mocht weer naar de kant. Vlak voor rust werd het 1-4 en mocht Sylvie er toch weer in.

Na de rust een nieuw team: Olivier, Sylvie, Paul en Joanie kwamen erin en Luna was de Superspeler.

Luna mocht er ook weer snel uit, nadat Paul voor de 2-4 had gezorgd. Via 3-4 een belangrijke 4-4 door Joanie! Wedstrijd begon weer opnieuw.

Groen Geel deed nog wat terug via 4-5. Maar Olivier wist er vervolgens 2 te maken uit de vele kansen die we toen kregen. In het derde kwart de 5-5 en in het vierde kwart de 6-5. In het laatste kwart mocht Luna er in voor de moegestreden Paul. Janna was de laatste superspeler, maar gelukkig was ze niet nodig. Het werd nog wel spannend toen het 6-6 werd, maar al snel wist Luna het laatste doelpunt van de dag te maken en zo wonnen de Effies met 7-6 en werden de enige Kampioen!

De strafworpen werden met 4-3 gewonnen.

Na de wedstrijd moest Janna nog even aan het werk met de scheidsrechter, terwijl de rest van het team al aan het feest kon beginnen.

Taart, champagne en een super leuk slot: volgende week mogen we nog nagenieten en dan begint het veld alweer.