Zaterdag 23 januari

Zaterdag 23 januari,

Begon met de Kangoeroetraining en de E1.
De Kangoeroes kregen weer training van Lisa, Zoë en Johann. Er waren iets minder kinderen dan de vorige keren. De F1 was er niet bij, maar wel 2 kinderen uit de nieuwe F2: Finnuir en Rixt. Luna uit de F1 was met haar zusjes Meiko en Tess meegekomen. Auke, Lasse en Nelson waren er vandaag ook weer bij.
We begonnen natuurlijk weer met een tikspel om warm te worden. Daarna nog even een estafette en toen werden er 3 groepjes gemaakt. Elke trainer ging met zijn eigen groepje oefeningen en spelletjes doen. De tijd vloog en de F1 kwam er ook al bij. We sloten af met een tikspel, samen met de kinderen van de F1, die na ons een wedstrijd moesten spelen.

Gelijk met het Kangoeroe uurtje moest de E1 spelen. Tika en Chaim waren er niet bij, maar gelukkig kon Sylvie, de vaste invalster bij de E1, weer meedoen.
De E1 begon niet slecht tegen Roda. Sterker…Ze kwamen met 1-0 voor en dat was het enige doelpunt in het eerste kwart. Roda wist wel weer gelijk te maken voor rust, maar de E1 kwam weer op voorsprong:2-1. Aan het einde ging het echter mis. Roda wist heel snel op 2-5 te komen. Uiteindelijk werd het nog 2-6. Een ruime overwinning, behaald in het laatste kwart. De eerste helft en ook het derde kwart was de E1 echt niet minder, misschien zelfs wel iets beter dan Roda.

Na de Kangoeroes en de E1 weer twee wedstrijden.
De E2 moest de topper spelen tegen Triaz. Ze moesten eigenlijk winnen om bij de eerste 3 te blijven. Triaz stond op de tweede plaats een plekje hoger dan onze E2. Het werd een spannende wedstrijd. De E2 kwam ook voor, speelde een goede wedstrijd, maar aan het einde was Triaz met 2-3 toch de overwinnaar. De E2 heeft het in ieder geval heel spannend gemaakt en met wat meer geluk.

Gelijk met de E2 speelde de Effies tegen ZKC. De Effies waren compleet, zodat we met aanvoerder Luna, Daniel, Paul en Sylvie konden beginnen. Joanie, Janna en Olivier waren de eerste wissels vandaag. We kwamen al snel op 3-0. Toen mocht ZKC de superspeler gebruiken. Ze mocht er weer snel uit, want het werd 3-1, maar ook weer snel erin. Daarna is ze er niet meer uit geweest. De Effies speelde een hele goede wedstrijd. Via 5-2 en 10-4 bij rust werd het uiteindelijk 16-5. In het tweede kwart mochten Joanie, Janna en Olivier er nog in, terwijl Luna nog even mocht staan. Paul en Luna waren vandaag de topscoorders, maar bijna iedereen heeft gelukkig weer kunnen scoren. In het derde kwart moesten de Effies wat meer naar Daniel gooien, maar dat heeft niet geholpen. Hij moet nog even op zijn eerste echte doelpunt wachten. De strafworpen werden met 4-0 gewonnen.

Na de Effies was het de beurt aan de D2. Ook de D2 gaat steeds beter spelen. Vorige week wisten ze al van Swift te winnen. Wat gaan ze vandaag doen tegen Fiducia?
Na twee invalbeurten in de E1 mocht Lola na de rust haar D2 debuut maken. Ze speelde een goede tweede helft. De hele D2 speelde overigens een goede wedstrijd en ook van Fiducia werd gewonnen met 6-3.

Na de D2 was het de beurt aan de D1. Zouden ze het goede voorbeeld van de D2 kunnen volgen?
Ook voor de D1 zou het de tweede overwinning worden.
De D1 kwam voor en bleef dat ook de hele wedstrijd. Via een 5-3 rust stand werd het uiteindelijk 10-8. Aan het einde werd het wel even spannend, want KZ kon nog even inlopen, maar niet genoeg. De tweede overwinning dus voor de D1.

De D1 werd afgelost door de C1.
De C1 moest tegen OKV. We zagen verschillende kleuren shirts. OKV had blauw en rood. De C1 koos voor Wit met rood en Zwart. Waar wel alle spelers het over eens waren was de kleur van de rokjes en broekjes:rood
De C1 kwam nog wel met 1-0 voor maar na een rust stand van 2-5 werd het uiteindelijk 3-7 voor OKV. In de tweede helft werd er niet veel meer gescoord, zodat het eigenlijk nog lang spannend bleef.

Na de C1 zorgde de A1 voor een goede afsluiting. De A1 moest tegen Aurora spelen. Het duurde heel lang voor het eerste doelpunt viel. In de eerste helft werd er eigenlijk niet veel gescoord. De ruststand was 2-6. Maar na rust ging de A1 beter spelen. De eindstand werd 10-8 voor de A1.