Erevoorzitter Ab Goores overleden

Goores

In zijn honderdste levensjaar is erevoorzitter Ab Goores op 24 januari j.l. overleden. Ab Goores dankte zijn titel van erevoorzitter aan het feit dat hij in de periode 1948-1963 voorzitter was van de toen roemruchte korfbalvereniging Westerkwartier als opvolger van Cor Boekel.

Tijdens zijn voorzitterschap vond onder andere de verhuizing plaats van het Markthallenterrein, waar de club sinds 1940 speelde en waar tegenwoordig de van Hogendorpsporthallen staan, naar de overkant van de straat. Deze verhuizing vond plaats in 1955 en dankzij het feit dat er tijdens de wintermaanden door de gemeente een ijsbaan werd neergelegd op het gravelveld werd er door het organiseren van een garderobe en het verkopen van (warme) dranken en aanverwanten een leuk centje verdient. Dat had tot gevolg dat in 1957 een clubhuis kon worden gebouwd: ’t Trefpunt, dat later nog een aantal keren werd uitgebreid.

Een ander opmerkelijk feit is dat Westerkwartier tijdens zijn voorzitterschap samen met de wielervereniging Olympia vanaf 1950 vier keer de Ronde van de Staatsliedenbuurt organiseerde.

Ab Goores was echter niet alleen een goede organisator, maar ook een uitstekende korfballer.

Vanaf het seizoen 1933/1934 maakte hij deel uit van Westerkwartier 1, waarmee hij als aanvoerder de nodige Kampioenschappen van Nederland wist te behalen. Daarnaast heeft hij vele jaren in het Nederlands twaalftal gespeeld. Hij sloot zijn actieve korfbalcarrière in het seizoen 1945/1946.

Na zijn afscheid als voorzitter is Ab Goores nog een aantal jaren actief geweest in de jeugdcommissie van Westerkwartier, omdat hij toen al van mening was, dat een goede jeugdafdeling voor een club heel belangrijk is.

Nadat de familie Goores naar Almere verhuisd was, is het contact met de vereniging minder geworden, maar er bereikten ons meerdere signalen dat Ab Goores de vereniging onder meer via het clubblad nog steeds op de voet volgde. Hij bezocht een keer een wedstrijd in Almere, verscheen een enkele keer op een jaarvergadering en was aanwezig bij de officiële opening van de nieuwe accomodatie in het Westerpark. Toen Andrea en ik een paar jaar geleden zijn speldje voor zijn 85 jarig lidmaatschap kwamen brengen, lag het plakboek van zijn sportieve carrière op tafel klaar naast het horloge met inscriptie, dat hij gekregen had bij zijn afscheid als voorzitter.

Een bijzondere man is niet meer! Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en overige familieleden heel veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies!

Paul Kist

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie