Zaterdag 21 november

Behalve de Kangoeroe Pieten training was er genoeg te zien in de inloophal.
Om 10 uur begon de dag met 2 wedstrijden. De F1 begon als koploper tegen WWSV. Er waren nog maar 2 wedstrijden gespeeld, maar toch knap van dit ploegje dat pas in de zaal is begonnen. Joanie was de aanvoerder en samen met Luna, Paul en Olivier begonnen we. Janna en Sylvie waren de eerste wissels. WWSV F1 speelde al langer en was eigenlijk ook beter. We hielden het nog wel een tijdje op 0-0 en kwamen zelfs voor, maar het stond ook weer gelijk 1-1 en we kwamen in het tweede kwart met 1-4 achter. Oh ja, superspeler. Paul en Olivier waren nu de wissels en Paul mocht als superspeler erin.

We kwamen weer terug tot 2-4 en Paul mocht weer gaan. Maar ook weer snel erin en hij mocht nu de hele wedstrijd blijven spelen. We kwamen niet meer terug. De eindstand werd uiteindelijk 5-10. De eerste nederlaag voor onze Effies. Bij de Effies zeggen we dan: het is wel jammer, maar niet erg. Volgende keer gaan we weer ons best doen en dan winnen we misschien wel weer en dat zal dan in Hoorn tegen Ados zijn.

f1 tegen wwsv 151121 (1)

Op het andere veld speelde de E2 tegen KZ. Vorige week wist de E2 te winnen van Triaz en dat smaakt natuurlijk naar meer. Sam zagen we daar als de captain starten. De E2 ging ervoor en het publiek mocht regelmatig juichen. Bij hun een zelfde stand, maar dan andersom. De E2 wist dit keer met 10-5 te winnen.

e2 tegen kz 151121 (1)

In de tweede ronde, gelijk met de Kangoeroe Pieten training mocht de E1 aantreden tegen Helios. Een goede ploeg en dat bleek ook deze keer. Molly was de inval coach en verder mochten Sylvie en Merlijn invallen. De E1 begon sterk. Ze kwamen met 2-0 voor. Helios herstelde zich goed, want ze kwamen gelijk en zelfs ruim op voorsprong. De E1 wist helaas niet te winnen.

e1 tegen helios 151121 (1)

In de derde ronde de A1. De A1 moest tegen VZOD en won met 18-14.

Na de A1 was er nog een leuk programma.
Dat begon al met de D2. De D2 is nog een jong D team. De meeste kunnen nog gewoon in de E spelen. Op het veld was dat nog erg wennen, maar in de zaal gaan ze steeds beter spelen. Tegen Swift werd er al heel goed gespeeld. Via goed samenspel werden er al veel kansen gecreëerd, maar ontbrak het nog aan doelpunten. Bij Fiducia werd er gelijk gespeeld en al wat meer gescoord. Hoe zou het tegen WWSV gaan? Damian mocht zijn debuut maken, zodat er nu weer 3 jongens zijn in de D2. Tomasa was vandaag even de vierde heer. Lisa en Britt waren de wissels. Er werd nu ook weer goed gespeeld, maar ook nu ontbrak het aan de doelpunten en als de tegenstander er wel een paar weet te maken dan sta je achter met 0-2. In de tweede helft wist de D2 gelukkig wel te scoren. Via 2 schoten werd het gelukkig wel een stuk spannender maar WWSV volgde steeds het voorbeeld van onze D2 en wist zo met 2-5 te winnen.

sw d2 tegen wwsv 21112015 1e helft

Na de D2 de D1. De eerste wedstrijd viel niet mee in de eerste klasse. Nu moesten ze tegen Haarlem en daarvan wisten we al dat het een goede ploeg is. Maar onze D1 natuurlijk ook, je speelt niet zomaar eerste klasse!
De start was goed. De D1 kreeg kansen, maar ze wilde er maar niet in. Uiteindelijk wel een mooi doelpunt, maar Haarlem was wat scoren betreft net wat scherper. Ze wisten de eerste helft met 3-7 te winnen. De tweede helft kwamen Sacha en Lucius erin en dat was weer even wennen. Haarlem wist daar goed van te profiteren en liep snel uit, maar de D1 herstelde zich en liep weer in. De tweede helft werd ook wel verloren maar nu met 4-7.

sw d1 tegen haarlem 21112015 1e helft

sw d1 tegen haarlem 21112015 2e helft

Na de D1 de C1. De vorige thuiswedstrijd tegen AW duurde een minuut te lang. Nu mogen ze tegen Aurora. Als team van de week staat er natuurlijk best wel druk op het team. Iedereen gaat natuurlijk vragen of je gewonnen hebt en bij de aankondiging wil je natuurlijk graag dat Yvonne roept dat je gewonnen hebt.
Helaas wilde Aurora niet meewerken en werd er verloren. Morgen gaat de C1 als negende speler achter coach Mark staan en schreeuwen ze hem en zijn eerste team naar de overwinning tegen DKC.