Verslag Schoolkorfbal – WesterparkCup 2014-2015

schoolkorfbaltoernooi 150422 (4)Op woensdag 22 april was er op het veld een schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3,4, 5 en 6 van het basisschool. Het was de vraag hoeveel kinderen er zouden komen, want de respons van de scholen was niet hoog. Gelukkig was Richard behoorlijk actief geweest met werven en vanaf een uur of 13:30 uur druppelden de kinderen binnen.

Uiteindelijk waren er tegen de 40 kinderen op het veld. Een mooi aantal! Daaronder waren best een aantal Sporting West kids, maar toch ook best een aantal niet korfballertjes.

Nadat er een warming up gedaan was met z’n allen, werden de kinderen verdeeld en werden er 6 teams gemaakt, 3 groep 3/4 teams en 3 groep 5/6 teams. Deze teams speelden onderlinge wedstrijdjes tegen elkaar van 10 minuten en de teams die vrij waren werden aan het werk gezet door Hilda en haar zus Frida.

De kinderen verveelden zich dus geen moment.

Na een drinkpauze en wat lekkers werden de returnwedstrijden gespeeld en je zag het niveau van het spel gedurende de middag stijgen. Er werd leuk gespeeld en er is geen onvertogen woord gevallen.

Nadat de wedstrijden gespeeld waren, kregen alle kinderen een ijsje en toen werd de uitslag bekend gemaakt van de gespeelde wedstrijden.

Alle kinderen gingen naar huis met een leuk korfbalboekje, een kleurplaat, een folder over Sporting West en de niet korfballertjes met een uitnodiging om mee te komen trainen.

Hopelijk zien we er een aantal terug!

Een speciale vermelding nog voor Lisa, Sam en Simon uit D1 die meegeholpen hebben. Sam bijvoorbeeld heeft haar eerste schreden op het scheidsrechterpad gezet en ze deed dat met verve! Goed gedaan Sam! Ook Lisa en Simon liepen als volleerde coaches in het rond, top gedaan!

Daarnaast zorgden Stefan, Hilda, Frida, Richard, Casper en later op de middag Henne voor een vlekkeloos verloop. Een ieder bedankt daarvoor!

Het zou mooi zijn als er een aantal enthousiaste kinderen, enthousiast waren ze zeker, de weg naar het veld weten te vinden en mee komen trainen. Sowieso is er goed verricht en heeft Sporting West een goede indruk achtergelaten!

Met vriendelijke groet,

Casper Boom

Foto’s van Richard: https://www.flickr.com/photos/sportingwest/sets/72157651703651249/

Foto’s van Peter Tromp: https://www.flickr.com/photos/sportingwest/sets/72157651696530977/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie